Gå til innhold

Editor med binær visning -> Finnes det?


Anbefalte innlegg

Kort version: Finnes det et program som lar deg se filer i binært?

Altså på formen: 10100000 (og ikke i HEX: A0)

Ultra edit, textpad, hex workshop er programmer som er prøvd uten hell (slike funksjoner er sikkert godt gjemt om de i det heletatt finnes)

Har en programmerinsoppgave som går ut på å lage et enkelt komprimeringsprogram for tekst- og binærfiler i java. Det er meningen at man skal ta i bruk Huffman koding for selve komprimeringen. Her er det sikkert mange andre metoder som er bedre, men Huffman er en del av pensum, og SKAL brukes ..

 

For å ha en viss oversikt over at ting fungerer, så var planen å åpne den komprimerte filen i en teksteditor som støtter å vise data i binært. Problemet er at alle programmene som annonserer med "binary view.. osv", som jeg har kommet over, kun støtter Hex, Oct visning. Dette gjør det veldig tungvindt å sjekke om programmet fungerer. For programmet fungerer ikke, og nå leter jeg etter feilene :mad:

 

Hittil har jeg bruk calckulatoren i windows som oversetter, men de fleste vil vel si at dette er en dårlig og ikke minst tidkrevene "løsning".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...
Men huffman-koding har vel ingenting med selve kodepunktet for hvert tegn, men hvor mange ganger hvert tegn forekommer. Det er da dette man sender som data. Tegnene med hvert sitt originale kodepunkt sender man separat i en egen kodebok... :) Hva skal du med binærformen for hvert kodepunkt?

 

Den komprimerte versionen av filen må jo lagres (eks komprimert.huff). Litt av poenget blir vel borte dersom man lagrer hver enkel "komprimert" bokstav som et tegn. For da vil man bruke mye mer plass en man må.

 

Tekstfil med innhold: AAAAAABBBCC (åpnet i en editor)

Binærdata: 01000001 01000001 01000001 01000001 01000001 01000010 01000010 01000010 01000011 01000011

 

Huffman Tre:

 

-----11----------

(0)/----\(1)-----

-A,6-----5-------

-----(0)/---\(1)-

-----B,3---C,2--

 

Komprimert verson: 00000010 10101111 (2 175)

 

Skulle jo liksom lagre komprimeringen som bokstaver, men en bedre løsning var å omdanne hver 8'ende bit til en tallverdi og lagre denne(som et tall i stede for "tekst"). Ble masse tull når binærverdien til tallet traff en "ekstended" bokstav (16 bits verdi).

 

Er overbevist om at jeg hadde kommet til å sett dette fortere dersom jeg hadde hatt en editor/program som hadde hatt muligheten for å vise filer i binært(ikke HEX), så jeg er fortsatt intressert i et program/editor som kan gjøre dette. For noe slikt dukker sikkert opp igjen i fremtiden.

Lenke til kommentar
Kan du ikke sammenligne gjennomsnittlig komprimeringsrate med det du faktisk opplever når du sjekker størrelsen på den komprimerte filen?

 

Hva med å skrive et lite program som leser filen byte for byte og skriver ut innholdet binært?

 

Skulle vel være ganske greit å lage et slik program, men hadde ikke programert på en stund. Og jeg hadde ikke satt meg helt inn i hvordan man håndterer/leser/skriver filer i java.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...