Gå til innhold

Reinstalere faulty kernel/fglrx-problemer


prebenl

Anbefalte innlegg

Hei, jeg kjører Ubuntu og oppgraderte for en stund siden til Gutsy, Så fikk jeg meg

et trådløst nettverkskort, som ble detektret men fikk hele maskinen til å fryse hver

gang jeg prøvde å koble til. Jeg fiklet en del med ndiswrapper, og da ville ikke

kjernen boote lenger. Har prøvd på mye forskjellig men maskinen henger seg

uansett når jeg booter den nyeste kjernen (26.22-14).

 

Men når jeg nå booter den gamle kjernern (2.6.20-16) fungerer alt, inkludert det

trådløse nettverkskortet. Jeg vil uansett prøve å få til å bruke den nyeste kjernen, og lurte

da på om det er en enkel måte å reinstallere den på?

Endret av Geofrank
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Satt nå og jobbet i Eclipse, uten å ha tuklet med instillinger på flere dager, og plutselig ble skjermen (eller skjermene) sort. Etter restart skjer det samme, på både ny og gammel kjerne. Alt går helt fint helt til innloggingsskjermen skal vises. Så mister begge skjermene signal, så sendes det sort signal til skjermene av og på et par ganger, før den gir seg med å sede sort signal til begge.

 

Maskinen starter helt fint når jeg booter opp i Vista. Prøvde å ta ut nettverkskortet, siden jeg har hatt trøbbel med dette tidligere, men til ingen nytte.

 

Noen som har forslag til hvordan jeg kan feilsøke dette? Hjelper ikke mye å søke på "black screen" akkurat. Utrolig irriterende med et slikt problem nå, ettersom jeg jobber med et tidskritisk prosjekt.

Lenke til kommentar
Tja, ville kanskje prøvd å bruke nv driveren, istedet for nvidia. Det er altså den frie driveren. Sjekk om det gir bedre resultat.

Har ATI-kort (Radeon HD 2600XT).

 

Fikk til å starte Ubuntu nå ved å bytte fra 'fglrx' til 'vesa'-driveren. Fikk også til å boote den gamle kjernen ved å reinstallere den. Nettverkskortet fungerer fortsatt ikke i den, så jeg tror jeg konkluderer med at det er en bug i kjernen. Er flere som har samme problemet virker det som etter litt omstendelig søking.

 

Det som er merkelig er at fglrx-driveren plutselig sluttet å virke. Har prøvd å reinstallere den, men uten hell. Så da får jeg rett og slett ikke hw-akselerasjon og støtte for dual-screen. Det kan jo virke som et hw-problem, men kortet funker fint og kjører fortsatt tunge 3d-spill i Windows. Jeg føler ikke jeg har nok informasjon til å finne mer ut av saken. Vanligvis har X kræsjet i oppstarten om driveren ikke har fungert, slik at jeg har fått en feilmelding, men nå blir bare skjermen sort.

Endret av Geofrank
Lenke til kommentar

Kan legge til at jeg løste fglrx-problemet. Jeg installerte nyeste binærdriver manuelt og slettet linux-restricted-modules. Fortsatt rart at problemet kom så plutselig, men jeg antar årsaken var to konflikterende drivere.

 

Så da er mitt eneste problem at nettverskkortet ikke virker i den nye kjernen. Er et meget standard chipset RTL8185, så om det er en kjernebug er det vel en sjans for at det blir fikset i en patch.

Endret av Geofrank
Lenke til kommentar

Jeg fortsetter trenden med å svare meg selv, sånn i tilfelle noen skulle støte på samme problemer en gang.

 

Nettverkskortet fungerer nå. Måtte installere ndiswrapper, finne windows-driver til chipsettet nettverkskortet brukte og installere den i ndiswrapper. Så måtte jeg legge til ndiswrapper i /etc/modules og blackliste kjerne-driveren rtl8180. Fenomenalt. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...