Gå til innhold

Hvor mye strøm tåler en 10A sikring?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det kommer an på om du har en treg eller en vanlig sikring og hvor stor spisseffekt den tåler i hvor lang tid. ( smeltepunktet til metallet i sikringen avhenger av legeringen). Dette spørsmålet hører hjemme under en annen tråd AAHHAHHAHHAHAH :p:D

Du kan være rimelig sikker på at den kan tåle opptil 10 amper. :p

Lenke til kommentar

Ååååå herregud, vær så snill og ikke begynn igjen med faseforskyvinger og induktive laster i fjerde potens og annet piss. Mine 10A sikringer tåler forresten 2300 watt. Amen.

 

Et godt tips er og sette på saker og ting, går sikringer har du for mye saker og ting. Ta vekk ting til ikke sikringen går.

Lenke til kommentar
det kommer an på om du har en treg eller en vanlig sikring og hvor stor spisseffekt den tåler i hvor lang tid. ( smeltepunktet til metallet i sikringen avhenger av legeringen). Dette spørsmålet hører hjemme under en annen tråd AAHHAHHAHHAHAH :p  :D

Du kan være rimelig sikker på at den kan tåle opptil 10 amper. :p

 

OK, la meg omformulere spørsmålet: Tåler en 10 A sikring 10 A (amplitude) eller 14,1 A (amplitude)?

 

Grunnen til at jeg spør er at sikringen her stadig ryker, selv om jeg bruker mindre enn 2300 watt. Det har sin naturlige forklaring hvis 10 A som er oppgitt er for amplituden av strømmen og ikke effektivverdien. Hvis det ikke er sånn så vurderer jeg å ringe en elektriker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Generelt sett...

 

En enfase 10 amper sikring tåler P=UxI som blir ca 230x10=2300W

En enfase 10 ampere sikring tåler P=UxIx1,73 som blir ca 230x10x1,73=3980W

 

Som overbelastning innen en time skal de klare en faktor på 1,45 før de løses ut og her er det ingen forskjell om de er trege eller kvikke. Dvs at en enfase 10A sikring teoretisk kan klare opp mot ca 3335W før den bryter.

 

Men så har man jo reduksjonen av varme i skapet, så en 10A kan godt løses ut ved 7-8A belastning. Utløserevnen til en sikring blir veldig påvirket av varmen. Høyere temperatur, dårligere strømføringsevne. Det beste er at automatene har 8mm luftspalte mellom seg, men det blir aldri gjort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...