Gå til innhold

Billig studioblitz vs. Nikon SB600/SB800


Anbefalte innlegg

Jeg kunne tenke meg å bli litt bedre på lyssetting og har sett en del på de rimelige studiosettene fra blandt annet Kaffebrus.com. Nå er ikke denne type fotografering noe jeg driver spesielt mye med, og da jeg ikke har noe ledig rom å rigge dette fast i er jeg redd det blir mye prakk med stativer og utstyr som må rigges hver gang. Jeg frykter derfor utstyret blir liggende mye i esken.

 

Jeg har fra før en Nikon SB800 og en reflektorskjerm. Hvordan vil det være å komplettere med en Nikon SB600/SB800 i tillegg og et stativ til reflektoren? Vil jeg med å styre blitzene trådløst fra kamraet klare å få resultater som kan måle seg med studioblitzer med softboks og paraply? Jeg har Nikon D70.

 

Hvis jeg kjøper en 200Ws blitz med softboks fra kaffebrus. Vil jeg kunne kombinere denne med Nikonblitz til å belyse bakgrunnen? Jeg forstår det slik at disse studioblitzene trigges av kamraets blitz.

 

Jeg synes naturlig lys er finest, men nå er vi jo på en tid av året hvor det er lite av det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil kunne få tilsvarende resultater med SB-800/SB-600 som ved mindre studiosett så lenge du har gode reflektorer og stativer. Du vil også har fordelen med full automatikk og at du lett kan frakte på utstyret.. SB-800 ligger litt under 200 joules (Ws) men ikke så veldig mye. SB-600 er enda litt svakere.

 

Du kan kombinere med studioblitzer men da uten full automatikk.

 

Det er i hovedsak teknikken som avgjør resultatet når du ligger på dette nivået av utstyr så du er en god del å vokse på før du må ha noe bedre.

Lenke til kommentar

Blitsautomatikk er kjekt, det, men i kontrollerte omgivelser som i studio, klarer du deg med manuell styring. Faktisk er du kanskje til og med bedre tjent med å stille inn blitsene manuelt (automatikken blir gjerne lurt). Eksterne blitser er meget anvendelige, og er uunnværlige når du forlater hjemmestudioet, mens et studioblitssett blir stående. Med studioblitser har du imidlertid mer kraft og derav flere muligheter med tanke på reflektorer og lysdempere med studioblitser.

Lenke til kommentar

Ja. Jeg har lest og spekulert en del om dette temaet i det siste. CLS systemet til Nikon virker jo ganske smart.

Flere Nikonblitzer blir jo fort dyrere en de billige studiosettene, men det hjelper ikke hvis de ikke blir brukt. Det jeg trenger er et portabelt system som er raskt og enkelt å rigge. (og raskt å rydde i sikkerhet for små barn)

 

Jeg har fra før en reflektorskjerm på 1 meter i diameter. Jeg kjøper et stativ for å holde reflektoren. (Det trenger jeg om jeg bruker blitz eller ikke.) Så kompletterer jeg den SB800 jeg har fra før med 2 stk SB600 og eksprimenterer litt derfra.

 

Jeg innbiller meg SB600 blitzene vil være kraftige nok til slik bruk kontra SB800.

 

Jeg har sett noen fabelaktige resultater på nettet med "hotshoe" blitz og softboks. Hvis jeg har forstått rett står da blitzen inne i softboksen og må vel da kansje trigges med kabel.

Lenke til kommentar
Jeg har sett noen fabelaktige resultater på nettet med "hotshoe" blitz og softboks. Hvis jeg har forstått rett står da blitzen inne i softboksen og må vel da kansje trigges med kabel.

Neida, det går fint så lenge sensoren på blitzen ikke dekkes til. Jeg bruker primært delvis transparente hvite paraplyer som jeg skyter blitzen 'i gjennom' men har også en liten 50x50 cm softboks som jeg bruker med SB-800 innimellom.

 

Her er et enkelt oppsett jeg har brukt mye hjemme (nesten alle bildene med sort eller hvit bakgrunn på Flickr-siden min er tatt med varianter av dette): http://www.flickr.com/photos/minebilder/316672487/

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Hei!

Takk for fine tips!

Hvordan fungerer CLS systemet med de tranparente paraplyene? Jeg har bestilt et par Nikon blitzer og vil prøve satse på CLS systemet.

Jeg ser at transparente paraplyer og stativ ikke noen stor investering fra kaffebrus. Har størrelsen på paraplyen mye å si? Lysmengden fra Nikon SB600/800 er jo ikke så kraftig som de store studioblitzene. Så det er kansje ikke så lurt å velge for stor paraply. Kaffebrus har de med diameter på: 84cm, 100cm og 109cm. Bør jeg velge 84cm eller tenker jeg feil?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...