Gå til innhold

Den amerikanske borgerkrigen


Layn

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

i 62 kom Lincoln med Emancipation Proclamation som firgjorde alle slaver i sørstatene.

 

ingen slaver ble forgjorte da men den sa at krigen nå handlet om å stoppe slaveri.

 

dette var en taktisk avgjøreles fra Loncoln for å stoppe england og eller frankrike fra å komme inn i krigen på sør stats siden.

 

etter krigen ble alle svarte frie og flere kom i makt selv i sør, de ble borgemestere osv.

 

men så flere år senere, jo tror det var på 1870 åra, ble det gjort en deal som gjorda at sør kunne inføre segrigasjon. og alle svarte som levde i sørstatene ble andre rangs borgere osv.

 

dette ente da ikke før på 1960tallet

 

gå til dit nærmeste postkontor, de har en dokumentar i 7 deler som handler om borgerkrigen og koster bare 200kr ,meget bra dokumentar

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

Viktig og meget korrekt analyse av Gunfreak som jeg er 100% enig i der. Krigen var først og fremst av økonomiske grunner og ikke på grunn av slavehandelen, Emancipation Proclamation var ett strategisk valg gjort under krigen.

 

Det må nevnes at southronsa var overlegne i begynnelsen men at den overlegne industrielle kraften til nordstatene ga dem overtak etterhvert.

Lenke til kommentar

ja, grunnen til krig var økonomsike og rett og slett at sør og nord var ekstrem for skjellige, nord var som england, industri osv. sør var mer som vi tenker på sør amerika i dag, plantasjoer og slikt.

 

krigen startet da lincoln ble persident og sør var litt redde for han av flere grunner blant annet at han var mot slaveri, de hadde dette i bakhode, selv om lincoln ikke hadde planer om å sette dem fri.

 

div stater i sør gikk da ut av unionen og det mente nord de ikke kunne og begge sider begynnte å bygge opp hærer. var vel ca. 100 000 på begge sider sider som ble trent opp, nord ville tvinge sør tilbake i union og sør ville forsvare hjemmene sine mot det de så på som en invajon

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...