Gå til innhold

Er "første kontakt" viktig ved ADSL-montering?


Anbefalte innlegg

Det blir mest praktisk for meg å gjøre dette (se fig.) i huset mitt, men er dette forskriftsmessig ok? :hmm: (Grunnen til at det blir mest praktisk er at det allerede er trukket 2 forskjellige trådpar inni veggene direkte ned til henholdsvis 1. og 2. etg. fra loftet. Disse kan lett kobles sammen ved husinntaket.)

 

--- 2.etg---ADSL-modem/router

---husinntak på loft (1 linje)---|

--- 1.etg---splitter/filter---telefon

 

Poenget (eller problemet?) her er at det liksom ikke blir noe definerbar ”første kontakt” siden man tar to trådpar og kobler direkte på samme inntakslinje på loftet . Men jeg vet ikke helt hvor viktig dette er, med såkalt ”første kontakt”? ADSL-splitter har jeg også forstått at egentlig bare er et filter som man trenger pga. telefon – dermed kan den stå for seg selv (før telefonen) uten å være direkte koblet videre med ADSL-modem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner ikke helt hva du mener..

 

Linjen inn til huset er på et par som brukes. Før du går inn i noe utstyr må dette kobles inn på splitteren. Fra splitteren er det 2 uttak, et til telefon og et til adsl modem. Så da kan du koble det ene uttaket videre til telefonen og det andre uttaket til adsl modemet. Splitteren brukes for å splitte de to signalene.. Det brukes et par til telefonen og et til adsl modemet..

 

:cool:

Lenke til kommentar

@PROuser: Jo, jeg vet at dette er den "korrekte" måten å gjøre det på. Men da må jeg evt. sette splitteren på loftet rett etter inntaket, og jeg vet ikke helt om den vil overleve minusgradene der om vinteren...

 

@Wildbill: Når du koblet på 2. eller 3. kontakt, hadde du da telefon (med filter selvsagt) på en av de andre tidligere kontaktene?

 

Takk for tilbakemeldinger forresten... :-)

Endret av Woodstock
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...