Gå til innhold

Utlendinger i tippeligaen


Fotballmann

Anbefalte innlegg

Har nå bladd gjennom samtlige tråder i håp om å finne en tråd om dette emnet, men akk så forgjeves. Vel, vel...da må man vel gjøre det selv :)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har et par spørsmål jeg søker svar på:

 

1. Etter bosmandommen ble det ulovlig med utlendingskvoter for spillere med EU-nasjonalitet da dette bryter med prinsippet om fri flyt av tjenester og arbeidskraft innenfor EØS. Hvorfor er det slik at Norge kan operere med minimumskrav på hjemlige spillere(eller, eventuellt en utenlandskvote på 17)? Norge er ikke med i EU, men er vi ikke underlagt Bosmandommens bestemmelser?

 

2. NFF økte kvoten på spillere fra utenfor EØS fra 2 til 3. Hva synes dere om at man kan ha 17 svensker, tyskere, italienere etc men kun kan ha 3 spillere fra utenfor eøs området?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med deg Vargas. Utlendinger er utlendinger. Det blir litt feil å sette opp en distinksjon mellom type utlending, og enda mer feil å tillate uendelig av den ene kategorien men bare tre av den andre. Det er også påfallende at de tre fra utenfor EØS må dokumentere at de er "absolutt nødvendig" for klubbens virksomhet for at de får tillatelse til å komme og må spille roughly halvparten av kampene for å få lov til å bli.

Spillere fra EØS kan være hvor dårlige som helst(spille 0 kamper i løpet av en sesong), men ingen kan nekte dem å fortsette.

 

Men dette er vel bestemmelser som ikke NFF kan si så veldig mye på, tenker jeg...

Lenke til kommentar

Det kan jo ikke være spesilet gøy og vinne PL f.eks. hvis man har et lag med bare kjøpte utlendinger, det har jo bare med økonomi og gjøre, syntes Uefa bør sette en grense så alle de italienske, spanske og engleske lagene må ha et visst antall landsmenn i kampene sin, så det blir fair for alle lagene, ville blitt morro det. Kanskje de måtte ta opp noen reserve spillere osv.

Lenke til kommentar

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=173419

 

FIFAs president Sepp Blatter vil begrense antall utlendinger i klubblagene, selv om det bryter med EU-reglene om fri flyt av arbeidskraft. Skal bli veldig spennende å se hvordan dette utarter seg...

 

Mange utlendinger i hjemmlig liga har, om man skal tro fifa, fått følger for landslagene og unge talenter. I england er det for eksempel ekstremt vanskelig for lokale eller nasjonale spillere å slippe til på klubblagene. Konkurransen fra utlendinger, ofte de beste verden har å byr på, er beinhard. Altfor hard hevder mange...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...