Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Vil vite mye mer om biler, men trenger din hjelp..


AudiFan

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er en gutt på 18 år som kjøpte min første bil for en uke siden, Mitsubishi Galant 1999 mod. Da jeg fikk bilen min åpnet jeg panseret og tenkte at jeg kanskje burde lære litt om biler. Derfor lagde jeg dette emnet.

 

Jeg vil vite mer om biler, altså om motorrommet. Jeg vil vite ALT om det som ligger under panseret, under bilen, alt sammen nesten....(mekaniske delen)

Det jeg vil vite er: Hvor ligger hvor, hva de forskjellige tinga heter...... Det en bilmekaniker lærer, det vil jeg lære.

 

Vet dere om noen internet sider som jeg kan få nytte av?, du kan si at jeg vil lære om den mekaniske delen, og da trenger jeg din hjelp.

Håper du vet om noen brae sider som kan lære meg mer om den mekaniske delen.

 

Ingen har lært meg noe om biler, det er derfor jeg er sånn som jeg er nå idag, jeg vil komme INN. Jeg orker ikke lenger å være en 'outsider'. Jeg vil være den personen som liker og kan litt om biler.

 

Takk på forhånd, er det noe du lurer på så kom med spørsmål.

 

Angående nicket mitt: Broren min, søstra mi, faren min og moren min har en Audi. Broren min og søstra mi har en A4, moren min har en A6 stasj. og faren min har en A8. -> Jeg prøvde noe nytt :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste er nok egentlig om du bruker denne tråden til å spørre i, så kan vi "insidere" svare. :)

En ting jeg kan nevne med en gang; bil er gøy! Og jo mer du lærer, jo mer frustrert og glad i bil blir du. Hehe...

 

Bra valg av bil forresten, japser (japanske biler) går i all evighet om du bare holder dem ved like!

Spør i vei, svarer gjerne på spørsmål. :)

Lenke til kommentar

En veldig god måte å lære seg bilers virkemåte på er å kjøpe seg en billig eldre bil og ei Haynes-bok for denne bilen, litt verktøy, en god jekk og noen gode støttebukker, og deretter begynne å skru selv. Hvis bilen er billig nok kan du sende den til skroten hvis du skrur den i stykker, men uansett lærer du masse underveis. Selvlært er vellært.

 

Når jeg selv var 18 år var det å titte ned motorrommet på en bil som en gåte. Etter å ha byttet det meste på gamle billigbiler på egen hånd, så har jeg nå peiling på det meste, både nede i motorrommet og under bilen.

Lenke til kommentar

Fisk1: Jeg lurer egentlig på nesten alt :!: jeg vil ikke lære noe, jeg vil lære masse. Skal 'PM' deg hvis jeg sitter fast, eller lurer på noe :) Takk.

 

 

PerB: Skal ta en tur innom 'antikvariat' på nettet. Skal bare se i lommeboken om jeg har penger :whistle: har ikke penger fortiden.

 

Da jeg kjørte min første tur ut igår natt så hørte jeg en dunke lyd når jeg svingte til høyre, den lyden kom hver gang jeg svingte litt brått mot høyre, da jeg tok en titt så tippet jeg at drivakselen var gåen. Når jeg kom ned til verkstedet idag morres så sa de: Drivakselen din er snart ferdig på venstre side. :D

 

kostet litt over 1.000 kr for å skifte det ut, så nå har jeg verken bensin penger eller penger til mat. Nå kommer jeg hjem når det er middag :cry:

 

 

SeaLion: 1999 Galant er jo ikke så veldig ny, men vet ikke om jeg tør å skru på noe jeg ikke vet. :ermm: er litt redd for å ødelegge den. Kanskje jeg kjøper en skrap som ikke fungerer perfekt og fikse den til en god stand :innocent: men må bare samle penger først :dontgetit:

 

EDIT: Takk for svar alle 4 over :)

Hvis det er fler som vet om noen brae sider eller tips, kanskje gratis :love: så vil jeg høre.

Endret av AudiFan
Lenke til kommentar

Jeg anbefaler deg å joine Mitsubishi Klubben, gratis å registrere seg som forumbruker, men man kan bli betalende medlem for 300.- i året og få rabatter hos nettbutikker og andre forhandlere.

 

Det er vanvittig mange på klubben som har Galant G8 (altså 8. generasjons Galant 97-04) og som har masse kunnskap om denne bilen ;)

 

www.mitsubishi-klubben.no

Lenke til kommentar

På antikvariat.net finnes det en rekke allround bilbøker fra kr 100,-. (søk med bil eller automobil. Angi søkeland Norge). For å forstå bilers virkemåte (generelt) er ikke årstallet på boken viktig. Grunnprinsippene er de samme. Men kombiner med en verkstedbok for din bil.

Lenke til kommentar

Rs125: Takk for linken, masse fint der, men det er en ting jeg lurer på: er ingen av bøkene der på norsk? fordi jeg fant ingen norske. De fleste var engelske/tyske/amerikanske :hmm:

 

 

Christian87: Høres gøy ut :D men må vente litt med medlemskapet. Jeg er litt blakk for tiden. Har et lån som jeg skal betale, mista jobben fordi jeg løy til kunder :ph34r: , har nesten full tank på bilen men ikke bensinpenger, har ikke råd til mat...jeg skal låne litt av far så av mor. Får mat hjemme, men når jeg er ute så må jeg hjem for å spise :(

 

Søker jobb... :whistle:

 

 

PerB: Takk for linken, fant en del bøker der.

Fant en bok 'Bilens ABC', den så ganske bra ut, så lurer på om noen har hørt om denne boken eller har den selv? som kanskje har noen gode og negative tanker om den?

 

Burde jeg kjøpe den boka? får jeg mye nytte av den?

 

Takk for svar ''3 of you''

 

EDIT: Fant noe KJEMPE bra her: http://www.dinside.no/php/art.php?id=791 Ville bare dele litt :innocent: dere kan jo sikkert dette fra før av. Det er ihvertfall en 'Gjør det selv' guide, trinn for trinn.

Endret av AudiFan
Lenke til kommentar

Begynte å lese mye på forumer jeg, leste om feil og problemer folk hadde, og har igrunn fått god forståelse på hvordan motoer fungerer og fortstår feilsymptoner fra biler.. Ulyder osv. Vet hva alle delene under panseret på min bil gjør i alle fall..

 

Du kan jo begynne med å ta en real vask av motoren din, så blir det litt lettere å se hva ting er.

Lenke til kommentar

Hadde ikke peiling på motor før jeg. Det var sånn at jeg ble nærmest flau når jeg og noen kompiser satt å så på bilder av div mopeder vi ønska oss på nettet, å det dukka opp en motor :p

Visste ikke hva noe var liksom.

 

Men jeg ble medlem på div forum på nettet, å leste igjennom div prosjekt folk hadde laget.

Ca ett år etterpå visste jeg det aller meste om motor :D

 

Kan det aller meste nå, men har på en måte fått et helt annet syn på biler osv nå, når jeg vet hvordan de er laget, å hvor simpelt det faktisk er :p ... om du skjønner

 

Driver å demonterer bil motorer på skolen nå, å måler slitasje på sylinder o.l, noe som jeg aldri hadde klart for 2-3år siden :p

 

Så midt tips er å lese igjennom prosjekter på nettet (bilforumet osv). Du lærer sykt mye på uten av du vet det :p

Lenke til kommentar

Takk for svar pc^2004 og ssswopp.

 

Har merka selv at jeg har lært litt her på forumet, er mye på diskusjon forumet, men bilforumet.no har jeg nesten glemt :dontgetit:

 

Skal ta en titt innom der på fredag...skole-> Chill 30 min-> Jobb -> Chill 30 min -> Pc -> Sove

Høres gøy ut eller hva...? :!:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...