Gå til innhold

Oppfølgere til Nikon blits SB600/800 - NÅR?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror neppe disse blir byttet ut med det første; det er strengt tatt 'ikke noe' å forbedre på dem. Jeg kan ihvertfall ikke komme på noe som 'mangler' kontra andre blitser på markedet idag, tvert i mot så har de mer å by på enn stort sett alle konkurrentene.

 

En eventuell ny modell med mer styrke har ikke noe særlig for seg; SB800 holder i massevis i de fleste situasjoner idag. Trenger du mer futt enn den kan levere så har du ofte såpass 'profesjonelle' behov at du bruker andre typer lys istedet.

Lenke til kommentar
Hva er ikke godt nok med disse? Hva skulle blitt bedre? Kjøp en nå, SB-800 er den beste blitzen på markedet uavhengig merke

9590324[/snapback]

 

Jeg har ikke så mye peil på blits, har aldri brukt det, og kan vanskelig uttale meg om hva som kan forbedres. Allikvel vil jeg påstå, som en generell betraktning, at det er en håpløs tankegang å tro at ingenting kan forbedres, godt at Nikon ikke tenkte i slike baner før de begynte å planlegge SB600/800.

 

En oppfølger vil sannsynligvis ha ny og bedre utforming/funksjonalitet (muligens mindre, lettere og bedre batterikapasitet for å nevne noen fysiske egenskaper), etter min mening er det derfor dumt å kjøpe disse modellene nå dersom nye modeller er i pipeline.

Lenke til kommentar
Omtrent hvor mange bilder kan du ta før du må lade batteriene?

 

15 min??

9590882[/snapback]

 

Har ikke noe tall, men om jeg må si et så vil jeg tippe mellom 500-700, men jeg kan være helt på bærtur...

 

Kommer selvfølgelig ann på hvor mye lys som trengs.... tok i alle fall 800 bilder første dagen med makro, og blitsen var ikke halveis tom en gang, men var ganske lyst ute og hadde f/8 1/80, men inne tipper jeg det er ca. det.

 

Edit: etter 20 min er de garantert fulle, etter 15 min kommer det ann på om de var totalt utladet før de startet.

Endret av Mr. Olsen
Lenke til kommentar

Her burde man tenke seg litt om før man svarer. Det er jo faktisk ikke så lenge siden Nikon oppgraderte blizene sine med nytt blitzeksponeringssystem for digitalt, så spørsmålet er i høyeste grad legitimt. Jeg tror derimot ikke dette er sannsynlig på en god stund, siden D3/D300 ikke hadde noe nytt å vise fram på den fronten.

Lenke til kommentar

Tja, Metz har jo kommet med muligheter for å softwareoppgradere sin siste blitz via usb, så noe er det alltid å oppgrader eller forbedre. Et trådløst blitzsystem der man kommuniserer med radiofrekvenser hadde også vært en forbedring tror jeg.

De som utvikler produkter sitter hele tiden ig pønsker ut nye finurligheter for at vi som forbrukere skal "få et behov", sånn at de får solgt nye produkter.

Når det er sagt, jeg hadde aldri sittet og ventet på at Nikon skal komme med en ny blitz når de har en så fatastisk blitz i dag, som det SB800 er. Den dagen den kommer til kort for deg, har du nok en formening selv om hvordan det skal løses.

Klin til, kjøp SB800.

Lenke til kommentar
enkelt svar: nei, sannsynligvis i alle fall ikke på noen år ennå.

9590552[/snapback]

Begrunnelse? At man ikke hørte noe om dette ved lanseringen av D3/300?

9591012[/snapback]

Hvis man ser på "blitshistorikken" til Nikon, så har det vært inkrementelle oppgraderinger, og SB-800 er vel egentlig ikke annet enn en SB-25 med en oppgradert kommunikasjonsprotokoll, og noen små forbedringer her og der.

 

Revolusjonene har ligget i hvor godt og presist Nikon har klart å styre blitsene, og nye blitser utløses gjerne ved som en følge av nye lysmålingsmetoder hos Nikon. SB-25 var den første som støttet flersegmenters TTL-lysmåling, så kom SB-26, 27, 28 og til slutt 28dx som følge av stadig mer raffinert lysmåling i kameraet.

 

SB-6/800 kom som følge av i-TTL (og CLS), og med D3 og D300 introduserer jo Nikon faktisk en enda mer raffinert lysmåling. Det kan bety at det er nye blitser i emning for å støtte "scene recognition", men det er jo slett ikke sikkert at det er nødvendig denne gangen - de har jo ikke hintet om noe sånt, og det tror jeg de ville gjort.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Hei igjen Autoxave.

 

Skulle jo være litt flåsete da...regner med at du tåler den.

 

Det jeg egentlig mener, i likhet med mange av innleggene

ovenfor, er at SB-800 er en blits som holder i "lange baner".

 

Etter min mening er det alt for mange brukere som venter

i både 6 og 12 mndr. fordi den ene eller andre fabrikanten

kommer med noe nytt.

 

I de fleste tilfelle tror jeg disse måneden med fordel heller

kunne vært brukt til å lære seg å utnytte det utstyret som

finnes tilgjengelig. Tror de fleste ville tjent mere på det enn

å sitte på gjerdet å vente på nye modeller, ofte med minimale

forbedringer.

 

Men for all del, Autoxave, jeg har følt kriblingen jeg også...

 

PIMPIM

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...