Gå til innhold

wow eller rock, farlig uansett


Anbefalte innlegg

artikkel fra dagbladet som jeg har redigert litt, kan vel egentlig minne om en ungdoms novele fra 50 tallet som hadde solgt godt på det kristene sørlandet.

 

 

ROCKEN. er det musikk? Nei, det er så mye mer enn det. rocken er musikk med ødeleggende kraft. Det ødelegger helse og sosialt liv.

 

Jeg vil fortelle min historie fra musikken. Og hva det medførte. Dette bestemte jeg meg for da jeg hørte at min fetter, som ennå ikke er ferdig på barneskolen, er i ferd med å få den samme rockmanien.

 

En septemberdag i 1955 gikk jeg innom den lokale musikk-butikken. Der kjøpte jeg en pappboks, som senere skulle vise seg å være så mye mer enn bare det. Innholdet i den pakken skulle koste meg mye mer enn de kronene jeg betalte for selve plata.

 

JEG VAR 15 ÅR, nylig blitt ferdig med grunnskolen og startet mitt første år på videregående skole, med en god framtid i sikte. Jeg hadde fått meg en fantastisk kjæreste, gode karakterer fra grunnskolen og var i nokså god form. Nå sliter jeg meg gjennom tredjeåret på vgs.

 

Jeg begynte mine dager som en vanlig gutt i skogen. Jeg brukte mange måneder på å få flere plater og en bra gitar, som var daværende beste man fikk..

 

I starten ble det ikke så mye tid til rock på grunn av skole, jobb og kjæreste, men etterhvert skiftet jeg skole, og dermed var jeg ferdig i jobben. Plutselig hadde jeg tid til å rocke mer, mye mer. Istedenfor å lese på lekser, øve på prøver og drive med fysiske aktiviteter, befant jeg meg som regel i transe.

 

KARAKTERER I SKOLEN og rocken-spilling utvikler seg det man kaller omvendt proporsjonalt. Jo mer man spiller rock desto mer synker karakterene på skolen. Fysisk form er den andre kurven som følger spillingen, man får rett og slett ikke «tid» til å trene, eller være med mor i kirken.

 

Til slutt var jeg i det man kaller et band, det vil si en gjeng gutter som møtes flere kvelder i uka (opptil seks på det meste), for å lære de tøffeste riffa innen rocken, for å bli bedre på gitar. I min tid i bandet fikk vi spilt på alle de kule stedene som bømlo, karasjokk, gol og trøgstad. Alle disse stedene er veldig tidkrevende å komme til.

 

De eneste periodene jeg ikke rocket aktivt var når jeg var med min kjæreste, som heldigvis har klart å holde ut med meg under denne perioden.

 

UTOVER 1956 var rocken ekstrem. Jeg drakk opptil 2 øl i uka! Men i desember 1956 bestemte jeg meg for å prøve å slutte. Jeg spilte ikke aktivt i bandet lenger, men den 16. januar 1957 kom en ny gitar. "fender rocks" Og da nådde min rock avhengighet toppunktet. Samme dag som den ble lansert, rocka jeg vilt..

 

osv. osv. osv............................

 

fant plutslig ut at jeg ikke gadd mer

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
rock i alle fall et sosialt liv, sosialt som i real life sosialt

9582561[/snapback]

 

Hvor har du fått det fra at wow ikke er sosialt? Når jeg spilte (spiller ikke nå) hadde jeg wow, msn, facbook, og skype/ventrilo oppe...

Mener at det er vanskelig å finne fler måter å snakke på... De fleste jeg snakker med på msn, skype og facebook, møter jeg ofte nok til å vite hvordan ser ut, så det er nok å høre stemmen eller lese hva de har å si.

 

I tillegg kommer al chatingen i wow da... det blir en del etterhvert, de fleste har noe å si.

Lenke til kommentar
Jeg sa real life sosialt, ikke msn skype, ventrilo og alt gamer sosialt liv.

9582850[/snapback]

 

Å kalle dette gamer sosialt er vel litt å ta i, siden chating blir det samme som SMS skriving også, og skype er IP telefon.

 

Ser du poenget, nesten all bruker det du da vil regne som er like sosialt.

 

Så da kan du vel selv se på hva du gjør, wow er mye mer sosialt enn TV, bøker, musikk(hjemme)... (kommer ikke på fler eksempler nå)

 

Men jeg er enig i at det er mer sosialt å møte andre, men jeg har skole hele dagen, og trenig på kvelden, så møte folk har aldri jeg slitt med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...