Gå til innhold

Tips til reparasjon av ørepluggkabel


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har et par Shure E2c høreplugger som har vært flittig brukt Det har derimot blitt en ganske stor rift i kabelen og jeg er redd den ryker snart hvis jeg ikke gjør noe med den. Kabelen er ganske tynn der det er rift, kanskje en halvmillimeter. Fins det noen enkel måte å skjerme kabelen(annet enn teip)? Har tenkt på krympeslange, men da må jeg vel kutte opp kabelen først. Fins det noen måte å koble sammen kabelen i igjen, kanskje lodde, uten at det går utover lydkvaliteten. Noen med erfaringer, tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du ikke har brudd eller dårlig kontakt ville jeg bare teipet det på plass, kanskje med aluteip e.l. for litt styrke ;)

 

Mine Sony EX71 døde for ikke så lenge siden, men bruddet var akkurat der hvor høyre og venstre samles, så det ble nye.

 

BTW: nå vet jeg ikke hvor store E2c er, men i en del tilfeller kan det godt hende at du får tredd en krympestrømpe over enten selve proppen eller minijacken. Gode krympestrømper blir minst 2-3 ganger mindre når de varmes opp og er ganske fleksible når de er "kalde".

Lenke til kommentar

Så lenge lyden er OK kan du bruke CA eller epoxy lim og lime kuttet forsiktig. Hvis det er mulig vil kabelen se nesten uskadd ut når du er ferdig. :)

 

Krympestrømper uten lim hjelper egentlig lite, og har en tendens til å løsne. Strømper med lim koster mer, og er utrolig mye mer stive.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...