Gå til innhold

Har jeg et tilstrekkelig kosthold?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er 17år. Veier 72,5kg og er 181cm. Jeg trener på treningsstudio 5 ganger i uka i tillegg til fotballtrening 5 ganger. Jeg er litt bekymret for om jeg ikke får i meg nok karbohydrater og protein. Jeg går ikke på proteintilskudd elr noe sånt. Kostholdet mitt på en gj.snitt dag:

 

kl. 7: 200g havregryn

kl. 11: 4 skiver(grovt) med ost+ frukt

kl. 14: 200g havregryn/ elr brødskiver

kl. 17: Kylling og ris.

kl 20: Skiver/restemat/tunfisk

kl. 22: 200g Havregryn

 

For mange er sikkert dette mer enn nok mat..men i og med at jeg løper veldig mye så er jeg usikker på om jeg får i meg nok ;) Jeg vil legge på meg noen kg. Jeg trener med 75kg f.eks i benk, men har kommet til det stadie at jeg tror jeg hadde hatt nytte av å legge på meg litt.

 

Nr.2 Får jeg nok proteiner i meg slik at musklene vil vokse. Nå snakker jeg ikke om at dem skal vokse maksimalt, men BØR jeg ta protein tilskudd? Er selv ikke noe spesielt fan av det. :)

 

Takk

Endret av Lock
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du skriver kylling og ris til middag, hvor mye kylling er dette?

 

For meg kan det se ut som om du får i deg lite protein. Prøv å få i deg noe protein til frokosten og kveldsmaten i stede for bare havregryn. Feks mager Kesam sammen med noe syltetøy eller saft i for å sette smak.

 

Ellers er det godt du får i deg mye karbohydrater når du er så aktiv som du er.

 

Edit: eller så er det første kosttilskuddet man burde begynne med før noe annet essensielle fettsyrer (tran, selolje eller liknende). Det ser ikke ut som om du får i deg så veldig mye av dette gjennom kosten så jeg ville anbefalt å begynne med det.

Endret av Xell
Lenke til kommentar
takk for svar:D

 

Er det ikke endel proteiner i havregryn da? 14/100g er vel en del da, men det er vel planteprotein. Tranolje og selolje..hvilken effekt har det?

9497357[/snapback]

 

14g er ikke mye til frokost.

 

Oljen er for å få opp kalloriinntaket. 9 kcal per 1g fett gjør susen. :) Kan også bruke olivenolje eller rapsolje (sistnevnte er ikke så vond på smak). Omega 3 kan du heller ta som tilskudd.

Lenke til kommentar

Essensielle fettsyrer er ikke noe man tar kun for å få opp kaloriinnholdet. De kalles essensielle for de de er viktige for en rekke funskjoner i kroppen og vi produserer dem ikke selv. Dersom man ikke spiser tilstrekelig fet fisk (3-4 måltider med feks sild, makrell flyndre, kveite e.l.) bør man ta et kosttilskudd med essensielle fettsyrer (fesk tran eller selolje). Disse oljene inneholder omega 3, 6 og 9 og hjelper til med en rekke vitale funksjoner i kroppen som gjør at "det meste" fungerer litt bedte ;) Men behøver ikke søke så veldig mye på nettet for å bli overbevist om at dette er noe man bør ha i seg, enten i kosten eller som tilskudd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...