Gå til innhold

Leker med tanken på ny gamer. ca 15k


Anbefalte innlegg

Leker litt med tanken på ny gamer maskin nå som det kommer veldig mange nye store spill om ikke lang tid.

 

Har satt opp ett oppsett, men det er over ett år siden jeg browsa Hardware tre timer hver dag, derfor er jeg litt rusten.

Oppsettet mitt finner dere her: https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=54741

 

Jeg har visse krav til PCen min. De som var her under "San Diego" tiden husker kansje at jeg klokket min sandiego, som jeg fortsatt bruker opp til 3 ghz stabilt på luft. Noe som var ganske sykt på den tiden. Jeg vil antagligvis klokke denne litt også. Derfor trenger jeg en god LUFT kjøler. Vann blir for dyrt og risky for meg. Denne skal være stille, men også UTROLIG effektiv. 500kr+ er ikke noe hinder. Zalman vifta jeg har nå holder CPuen på under 45c i 30c luft temp under full ytelse på 3ghz. Jeg vil gjerne ha en kjøler som klarer like mye. (i forhold til CPU seff).

 

Skjermkortet SKAL være GTX eller 2900. Jeg vet ikke hvilket som er best men har fått intrykk av at GTX jevnt over er en god del raskere. Vifte til Skjermkort er også å fåretrekke om den som følger med bråker veldig og har laber ytelse.

 

Minne har jeg ikke særlig peil på. Mine nåværende Corsair brikker klokker dårlig, men er dønn stabile. Jeg har ikke mye peil på det å klokke minnet så det som er viktigs er at de er stabile. Jeg driter i om de klokker 400 mhz høyere på 1-1-1-2 så lenge de er stabile. Mushkin har jo lenge hatt entusisast minne. Derfor er det jo litt stas med det og jeg regner med at de er stabile mtp hvor mye god snakk disse fikk. Hvertfall DDR settene.

 

Det vanskligste er hovedkortet. Jeg har ikke peiling. Derfor baserte jeg alt rundt en handlevogn hvor dette allerede var spesifisert. Dog er jeg litt usikker på klokke egenskapene til dette kortet. Sist jeg sjekka var eVGA 680i SLI elns det råeste. Det koster 2000.- , imotsetning til de 1000 jeg betalte for mitt DFI kort som var det beste du kunne få da jeg fikk det. 2000,- er ingen hindring. Jeg vil ha det som gir meg mest ytelse. 2000 er ikke alverden i PC verden.

 

Prosessoren er vel ganske bestemt.. Intel har leda siden Conroe. Quad core har jeg ikke noe imot :> Så Q6600 virker som nåtidens 3700+. mest ytelse og potensiale for penga. ligger bare 500 over det jeg betalte for min for to år siden også så regner med at den er beste valget ytelse/pris. Varme er det vel nok av med 4 kjerner. Hvordan er klokke mulighetene her? tjener jeg noe på å kjøpe f.eks E6750 elns pga varmetap?

 

Om jeg mangler noe så bare spørr. Skal bruke rundt 15000+ tenkte jeg. Har ingen øvre grense men tengte å holde meg unna slike extream lolol edition etc.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

syns det ser fint ut jeg!

 

gass på med litt mer ram , og en nice kjøler! så blir det bra

 

 

ta en titt på mitt oppsett i 15000kr klassen ,

 

Handlevogn.

 

 

du kan jo klokke rimelig langt da ,, men "enklere og komme lenger med en duel" men det sier jo seg selv ,

 

quad klokker du jo 4 kjerner ,,

duel er jo bare 2.

Endret av Nokia_dell
Lenke til kommentar

Det så jo veldig fint ut. Men jeg lurer fortsatt litt på hovedkortet. Er det voldsom forskjell mellom det som er i mitt eller Nokia sitt i forhold til f.eks eVGA sitt?

 

Jeg har ikke hastverk. Jeg må enda spare litt før jeg før råd men regner med at det er intel som kommer til å dominere igjennom vinteren ut tidlig vår også utifra de planene AMD hadde da jeg var aktiv på HW fronten?

 

Er det noen store revolusjoner som pågår? er ett år siden 8800 serien kom. Noen arvtaker i siktet?

 

EDIT: Er det noe poeng i 4GB ram? da jeg antaglig vis ikke skal klokke ram kan vel 4 gb value fungere bedre enn 2gb dyr?

Endret av SWAT dude...
Lenke til kommentar

Det kommer alltid ut noe nytt snart :ph34r:

 

Det kommer ut en arvtaker til 8800 om ikke så alt for lenge, 9800 er vel antatt navn på den. Forsøk å google den eller søk her på forumet så finner du noe. Denne antas også å støtte directx 10.1, som trenger ny hardware støtte på skjermkortet. Dx 10.1 kommer vel til våren ca.

 

Ellers så kommer også intel med ny prosessor serie rett over nyttår med 45 nm teknologi.

 

Begge disse kan være lenge å vente på, kommer litt ann på hvor mye pengene (og ikke minst lysten på ny pc) brenner i fingrene :)

 

Hovedkortet ditt (p35) skal vel også så vidt jeg vet støtte begge disse, så det er godt mulig å oppgradere senere hvis det skulle være aktuelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...