Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC slår seg av, økende problemer med å starte opp.


Anbefalte innlegg

Symptomene viste seg første gang for noen uker siden: Plutselig, en stund etter oppstart, bare slo PC'en seg av (restartet). Etterhvert skjedde dette hver gang etter oppstart, gjerne x antall minutter etter lasting av XP (f.eks. 5 min)

 

Men det hele har blitt gradvis verre. Etterhvert slo den seg av også før XP var ferdig lastet. Nå i det siste har jeg måttet restartet flere ganger for å i det hele tatt få bootet opp. Så følger gjerne 3-4 "brudd" med restart i XP, før det kjører stabilt lenge.

 

Systemdisken har 2 partisjoner, to operativsystemer, samme problemer i begge, men det at tingene nå skjer utenfor windows gjør at det er ganske opplagt at det er en hardware-feil. Tenker på ting som temperatur, men da er det jo heller ingen logikk i at systemet kjører mer eller mindre stabilt når PC først har fått restartet seg endel ganger.

 

Har fått feilmelding kun en håndfull ganger. Et par bluescreens med noe IRQ-greier, og et par ganger "feil i config.sys" under boot, men da har dert bare vært å restarte, så har det funket likevel.

 

Hvordan kan jeg finne feilen, hvor bør jeg starte?

 

Spesifikasjoner:

Asus P5P800

P4 3GHz (vannkjølt)

2 GB RAM, TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB Dual Pack

PSU: Mist 500w (første utgave)

Matrox G450 Dual Head skjermkort

Systemdisk: 120GB Samsung SATAII + 2-3 harddisker

2 stk 20" LCD

Endret av legofred
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da jeg hadde samme problemet skrudde maskina seg av når som helst og det var aldri noe mønster i det.

 

I mitt tilfelle var det strømforsyningen som leverte feil spenning til komponentene, noe som førte til at den skrudde seg av.

 

Jeg fikk konstantert at det var strømforsyninga som gjorde dette.

 

1 år senere startet det opp igjen, men denne gangen var det rammen som forårsaket problemet. Den forkastet dataen den lagret, og ut av dette kom det blåskjerm..

 

Så jeg ville ha sjekket en av disse.

Lenke til kommentar

Kjørte MemTest over natten, og fikk 3-4 stk "Memory error detected"-meldinger.

FIkk også en bluescreen i dag med en 0xC0000005-feilmelding, som visstnok er vanlig for minnefeil. Så da blir det vel å sjekke et par ting i bios, og så prøve ut brikkene ved å teste en og en på HK (4x 512mb)...

 

takk for tips

 

Edit. prøvde å kjøre MemTest igjen. Fikk 240 feil etter 10% testing av 1000mb...

Prøvde enda en gang, og det fant 15 feil etter 2% testing. Men virker som om resultatene blir forskjellige hver gang. Første gang jeg prøvde programmet kom jeg til 0 feil etter 200%.

 

Brikkene er TwinMOS, og har 36mnd garanti, kjøpt for 30mnd siden. Er det sannsynlig at jeg kan få dem erstattett dersom det faktisk er feil på dem?

Endret av legofred
Lenke til kommentar
Kjørte MemTest over natten, og fikk 3-4 stk "Memory error detected"-meldinger.

FIkk også en bluescreen i dag med en 0xC0000005-feilmelding, som visstnok er vanlig for minnefeil.  Så da blir det vel å sjekke et par ting i bios, og så prøve ut brikkene ved å teste en og en på HK (4x 512mb)...

 

takk for tips

 

Edit. prøvde å kjøre MemTest igjen. Fikk 240 feil etter 10% testing av 1000mb...

Prøvde enda en gang, og det fant 15 feil etter 2% testing. Men virker som om resultatene blir forskjellige hver gang.  Første gang jeg prøvde programmet kom jeg til 0 feil etter 200%.

 

Brikkene er TwinMOS, og har 36mnd garanti, kjøpt for 30mnd siden.  Er det sannsynlig at jeg kan få dem erstattett dersom det faktisk er feil på dem?

9483865[/snapback]

 

Dersom du ikke allerede har gjort det; prøv 2 og 2 brikker samtidig før du konkluderer med at det er feil på RAM. Det aller beste er å teste 1 og 1 brikke, slik at du finner ut nøyaktig hvilken brikke det er feil på. Noen ganger krever et hovedkort mer spenning til RAM, dersom man kjører 4 brikker - og det hadde vært kjedelig for deg å måtte betale for "ingen feil funnet" hos leverandøren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...