Gå til innhold

Bilde kritikk: Vann kran


Eirikant

Anbefalte innlegg

Hei, dette er min første post her. Bare sånn generelt så er jeg 16 å driver med "hobby"fotografering. Har som oftest kameraet med meg å tar bilder av ting jeg ser. GÅr på medier og kommunikasjon. Har lyst å få kritikk på bildene mine, så jeg prøver iallefall å legge ut et bilde jeg har hatt av en vannkran jeg fant! som viste seg å slå seg på!

Liker Sorthvitten best selv.

 

103612.jpeg103614.jpeg

 

 

Konstruktiv kritikk taes imot med takk! Vil bare bli bedre!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde nok satset på høyere kontrast i konverteringen til s/h, fordi det ble for tamt. Slik de fremstår nå er fargevarianten klart best.

Jeg synes klart at du er inne på noe her, men det sitter ikke 100% for meg. Kanskje dybdeskarpheten er et lite hakk for liten, eller kanskje det er noe annet. Kanskje jeg liker det mer hvis du lager en bedre konvertering.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Flott at du legger ut bilder til kritikk. Som nyhetsavisfotograf har jeg dessverre ikke helt den rette kompetansen til å komme den aller beste kritikken, men jeg skal gjøre et forsøk på å ytre mine synspunkter på bildet på en konstruktiv måte. Håper du ikke synes jeg er for pirkete, men jo flere ting som kan endres, jo flere utfordringer har du neste gang.

 

Du har lagt ut tre forskjelige versjoner, men jeg nøyer meg med å kommentere alle under ett.

 

For et første så synes jeg bildet ditt er for mørkt. Forgrunnen og bakgrunnen glir for mye over hverandre, og det er litt vanskelig å skille mellom hovedmotiv og bakgrunn med det første. Du kan endre på dette på flere måter, f.eks. å lyssette selve krana eller velge en lysere bakgrunn.

 

Utsnittsmessig så er det for så vidt greit å la bakdelen på krana ligge nærmest, slik at det blir en dybde innover i bildet som leder øynene mot det rennende vannet. Blomsterkvasten har ingenting å formidle i bildet i mine øyne, og den mener jeg med fordel kunne vært fjernet. Bildet fremstår også som litt skjevt, jeg ville prøvd å la vannrøret gå loddrett ut av bildet nederst. Jeg synes også det er forstyrrende at ikke hele det blå håndtaket er med på bildet, det er litt for stramt kuttet i hjørnet.

 

Når det gjelder hvor du skal ha fokuspunktet i bildet så er jo det en smakssak. Jeg ville nok prøvd å legge det på åpningen hvor vannet kommer ut.

 

Jeg synes du har valgt en litt enkel mellomting i valg av lukkertid her. Det er vanligvis to stiler som gjør seg godt på bilder av rennende vann. Den ene går ut på å bruke en såpass kort lukkertid at vannet fryser og blir knallskarpt. For å få til dette må du også bruke største mulige blender, noe som gjør at forgrunnen får en behagelig uskarphet.

 

Den andre måten er å bruke et stativ og en såpass lang lukkertid at vannet får en pen og harmonisk sløreffekt. Da ville jeg kanskje også plassert fokuspunktet annerledes.

 

Svart/hvitt vs. farger er alltid et vanskelig spørsmål, og her må smaken avgjøre. I begge tilfeller mener jeg at kontrasten må økes og du må enten bruke "knæsje"/harmoniske farger eller en god svart/hvitt som spenner over hele gråtoneskalaen.

 

Som du skjønner så finnes det mange måter å gjøre dette bildet på, jeg har skrevet ned noen av dem. Du vil kanskje være enig i noe og uenig i noe annet, men det er litt av poenget med å være fotograf. Du skal finne din egen stil og det finnes ingen fasit. Men det finnes enkelte normer som hever standarden på bilder og gjør disse mer severdige.

 

Til slutt må jeg også avslutte med litt ros. Du har kommet langt på vei med dette bildet, og det er bare å stå på videre for å utvikle deg som fotograf. :thumbup:

 

 

PS. Du ber om kritikk og jeg klarer derfor ikke å dy meg med å kritisere innleggstittelen din. En klassisk "sær skrivings feil", "Bildekritikk: Vannkran" hadde gjort seg bedre...

Endret av nesjon
Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å tenk på dette neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

Tråden bryter også med tre-ords-regelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men ta gjerne og p_report.gif dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...