Gå til innhold

Vits i å oppgradere Athlon 3400+ til 3700+?


Rincewind76

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
jeg har 3200+ , bør JEG skifte til 3700+ ?

9437337[/snapback]

 

Også denne oppgraderingen har lite for seg. Du bør heller tenke på å spare til et hk som støtter en cpu med flere kjerner (feks intel core 2 duo E6750 eller bedre). Da får du en ytelse som er nevneverdig bedre enn din 3200+..

Lenke til kommentar

det vet man ikke før om to måneder... i dataverden går ting fort.

 

generellt nå er det busshastigheten som øker, ram kan være billigere om to måneder , eller dyrere, ikke godt å si, men tendensen er at jo lengre du venter jo mere og billigere ram får du for pengene.

 

generellt vil jeg påstå at det er minimalt med forskjell for dere som har over 3 gig cpu hastighet ikke trenger en oppgradering av annet en grafikkkort. selvsagt er det sikkert synsere som ikke er enig, men det er bare min personlige mening... de nysete prosessorene har jo mye større cashe enn en eldre cpu, mine to xeon 3,06 ghz cpuer har bare en halv meg med cashe, og yter nok endel mye treigere enn en cpu med 4 meg cashe. allikevel, jeg oppgraderte mitt agp kort til ett ati 1900 pro nettopp , og er helt fornøyd med pcen ennå et år, eller til crytec releaser sitt nyeste....

 

men for all del ikke kjøp hardware på forhånd for ett spill som "snart" kommer ut, det brant jeg meg på, oppgraderte til ati 9800 for hl2 første gangen det skulle komme ut, ett år senere kom hl2 ut, men da var det kvasseste kortet til ati x800 serien....

Lenke til kommentar
yes, det er next step for meg.

 

La oss si at jeg skal kjøpe ny comp om et par måneders tid - skal jeg da kjøre på med AMD leller Intel ?

9438290[/snapback]

 

Slik som situasjonen er nå, er det beste alternativet Intel, mye p.g.a. ytelsen er generelt litt bedre (spesielt i high-end-systemer) og strømforbruket er lavere (og dermed blir det mindre varmeutvikling) enn hos Amd sine prosessorer. Amd har for tiden ganske gunstige priser på mid/high-end, dvs 6000+-modellen til litt i underkant av 1500kr, men det vil faktisk lønne seg idag å kjøpe en intel E6750 istedet, som koster et par hundrelapper mer.

Intel er per dags dato de som er ledende i prosessormarkedet, men Amd kan ha et ess i ermet i sine nye prosessor-serier som kommer i slutten av denne mnd (Barcelona - serverbasert) og (mest sansynlig) i desember (Phenom - desktopbasert). Inntil da, vil det mest naturlige valget bli intel.

 

Det har litt å si hvor mye penger du ønsker å bruke på en oppgradering. hvis du er villig til å bruke rundt 2000,- på cpu, er en fire-kjerners prosessor fra intel idag det beste valget. Når det gjelder hk + ram, er det en fordel å lese litt anbefalinger ellers på forumet. På den måten får du en viss pekepinne på hva folk anbefaler andre til å kjøpe.

Markedet kan som sagt endres på to mnd, så du får prøve å holde deg litt oppdatert på dette forumet, slik at du får med deg utviklingen :)

Endret av Dune1982
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...