Gå til innhold

LAN 60stk - Sette opp nettverket


Anbefalte innlegg

Skal arrangere et lan for 60stk med 100mbit internett.. Problemet jeg nå har er at vi ikke har nettverksutstyr som jeg føler er bra nok. Vi har bare vanlige switcher (100mbit)..

 

Det jeg egentlig lurer på (vanskelig å få dere til å sponse økonomisk :p ) er om man kan koble switcher i en slags ring? Eller vil nettverket "klikke" da?

 

Tallene er nummeret til switch..

 

1 til 2 til 3 til 4 til 5 til 1 ?

 

Vil dette fungere? Jeg vet en del om nettverk og sånt, og har arrangert 2 lan tidligere.. men dette har jeg ikke prøvd, og klarer ikke å finne svar på det heller..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Jeg vil anbefale deg å være litt forsiktig med akkurat dette. På ett nettverk som kun bruker switcher så adresseres all trafikk med MAC adresser. Med denne formen for adressering så finnes det ingen Time-out funksjon, slik det gjør med IP sitt Time-to-Live felt. Dermed kan trafikk ende opp med å gå i evig loop på nettverket, og du kan få en del andre artige effekter :) . Se Switching loop for mer info.

 

Hvis switchene støtter det som heter Spanning tree protocol så kan du sette opp nettverket ditt slik du foreslår. Da vil protokollen sørge for at en av linkene ikke er aktive, slik at trafikk ikke kan gå i loop.

 

Nevyn

Endret av Nevyn
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

På dei forrige LAN`a eg har vore meg å arrangert har me hatt ein switch som me koblar serverane og internett til. Så har me brukt bordswitchar 16/24 port. Kvar av bordswitchane har kvarsin kabel tilbake til hovudswitchen som vidresender informasjon til internett, serverar, andre bordswitchar, og vidare til kvar enkelt datamaskin.

Lenke til kommentar
Det jeg egentlig lurer på (vanskelig å få dere til å sponse økonomisk :p ) er om man kan koble switcher i en slags ring? Eller vil nettverket "klikke" da?

Etter hva jeg husker fra skolen så lærte vi at dette ikke er spesielt smart.

Jeg anbefaler slik Hrisebro foreslår, at du har en core-switch som alle andre switchene kopler seg på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...