Gå til innhold

X startet med X slik


haarod

Anbefalte innlegg

Tenkte det kunne være morsomt med en tråd som sier litt om hvordan kjente musikere startet med å spille gitar, piano, bass etc., og motiverende for oss som startet sent å se at at man ikke trenger å starte når man var 10 år for å bli god! Trenger bare en regel:

 

1. Kildehenvisning

 

Jeg kan starte med å si litt om Tom Morello. Han kjøpte sin første gitar, en akustisk en, når han var 13 år gammel og tok noen timer hos en lærer fordi han ville lære seg "Black Dog" av "Led Zeppelin", men i stedet så ble timene brukt på musikkteori og skalaer, så han syntes at gitar var bortkasta tid.

 

Han tok ikke frem gitaren igjen før han var 17-18 år, og ble med i et band hvor egentlig ingen kunne spille noe instrument, men dette bandet gjorde i hvertfall sitt til at interessen hans ble større og ga oss en original gitarist med sinnsykt mange gode riff og kreativ bruk av effekter.

 

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Morello

Endret av HKoN-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kirk Hammett begynte å spille gitar som 15-åring, etter at han fikk gitarintressen sin fra broren. Han hadde stor sans for band som Led Zeppelin, Jimi Hendrix, UFO osv.

 

Han var også Joe Satrini sin elev, der han spilte blues, jazz og klassisk gitar.

 

Hans første forsterker var foresten en 4"høyttaler montert i en skoeske :p

Lenke til kommentar
Stevie Ray Vaughan fikk en brukt Fender Stratocaster av faren da han var 15 år. Han begynte da å spille i det små, og ble etter hvert frontfigur, vokalist og gitarist i bandet Double Trouble. Vaughan var blant annet inspirert av Jimi Hendrix, og regnes som en av tidenes største gitarister uansett sjanger.

9366501[/snapback]

 

Sorry Ivar dette er dessverre feil.. Stevie fikk gitarinteressen allerede som 8-9 åring av sim bror Jimmie Vaughan. Han "stjal" gitaren hans da han ikke var hjemme og fikk ofte juling for det.. Men han fikk #1 av sin far, ja..

 

Slash begynte å spille gitar da han var 15.. Han hadde hørt plata "Rocks" (Aerosmith) hos sin kjæreste.. og tenkte det skulle jeg har lært.. I 16 årsalderen spilte han gitar fra han våknet om morgenen til kuene kom hjem..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...