Gå til innhold

Nødvendig med lydkort?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Integrerte lydkort har jo merkbart dårligere lydkvalitet enn dyrere dedikerte lydkort, men de siste årene så har lydkvaliteten på integrerte lydkort tatt seg kraftig opp.

 

Du er ikke nødt til å kjøpe nytt lydkort, er grei nok lyd fra hovedkortet, og det høyttalersettet er ikke dyrere enn at du merker no særlig forskjell uansett.

 

Jeg har hatt det høyttalersettet, og må si at pris\ytelse forholdet imponerte mer på X-530 enn på Z-5500.

Lenke til kommentar

Den første linken din fungerer ikke.

 

Ditt hobedkort har allerede integrert lyd. om du hadde tenkt å kjøpe et standalone lydkort så er svaret av, ja, lyden er genereltl sett bedre på et standalone lydkort plus at det avlaster CPuen din med et par prosent, spesiellt ved spilling med surround sound påslått.

 

Det er dog ikke en voldsom stor forskjell, så om du ikke er kresen på lyden så er det ikke veldig viktig. Hvis du ikke har gode spesiellt høytalere heller så vil du merke enda mindre til forskjellen. Integrerte lydkort er tross alt designet for å være "godt nok" for vanlige brukere, men hvis du hører mye på musikk via PC, ser mye film, eller er audiofil, så er det vært det med et standalone lydkort.

 

Fiks den linken din så folk ser hva det er du snakker om :)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Med høyttalere til 400kr er det ikke rare vitsen for lydkvalitetn. Du vil knapt høre forskjell på 128Kbits MP3 og CD-Audio, selv med et godt lydkort. Jeg har selv testet dette med Z-5500.

 

Om du derimot har dyrere headset eller høyttalere vil man tydelig kunne høre forskjeller.

 

Det som er en annen sak er om du vil spare CPU for noen prosent som Stigma sier. Dessuten har Creative lydkortene EAX teknologi som gir betraktelig mer detaljer i lyden når du spiller spill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...