Gå til innhold

Bluetooth??


mytting

Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter ny bærbar (og for så vidt ny mobiltelefon). Har mest lyst på en Dell i øyeblikket.

 

Det er viktig at jeg enkelt kommer trådløst på internett med maskinen (over GSM). Tenker derfor å få tak i en telefon med modem og GPRS/HSCD.

 

Bluetooth burde da være perfekt for å kople maskinen til telefonen. Det er besnærende å kunne slippe å styre med kabler, og de fleste bedre mobiltelefoner leveres vel nå med Bluetooth.

 

Det er derfor overraskende å se at bærbare maskiner stort sett IKKE leveres med Bluetooth.

 

Hvorfor leveres ikke flere bærbare med Bluetooth? Jo, jeg vet at man kan sette inn et PCMCIA, men det opptar jo en kortplass, og ikke minst: Er det ikke slik at man må vippe ut en egen antenne? Som lett knekker eller kommer i veien? Eller er antenne unødvendig ved avstander på en meter eller to?

 

Min erfaring tilsier at IRDA er tidenes dårligste idé...og i tillegg har produsentene en tendens til å plassere IRDA-øyet på maskinene på de utroligste steder. (IRDA på høyre side? Hør her, der skal jeg jo operere musen, de gangene jeg har et bord å arbeide på... Hvis jeg har maskinen på fanget, er det kanskje meningen at en medhjelper skal holde telefonen i rette posisjon?)

 

En god forbindelse fra bærbar til mobiltelefon, for å komme på nett overalt, burde da være langt mer aktuelt i praksis for de fleste, enn både WLAN, Firewire og mye annet som er "in"?

 

Mottar gjerne tips og erfaringer vedr dette... Forslag til gode kombinasjoner maskin-telefon? Evt andre løsninger for å komme online?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal bruke det for å koble opp mot nettet og være på en stund anbefaler jeg også Nokia Cardphone. Trossalt litt enklere (men du trenger to sim-kort hvis du ikke gidder å bytte hver gang).

 

Til det du spurte om du trenger å ta ut en antenne hver gang du skal koble den på med PCCARD er svaret nei. Jeg bruker en T68i og 3COM bluetooth PCCARD og det funker greit med den innebygde antennen på 3com'en inne. Hvis du går for bluetoothkort - husk å se på om den alltid har en ekstern antenne ut av slot'en. De fleste har det og det betyr at du alltid må ta ut kortet hvis du skal legge PCen i noe tettsittende. 3COMen var den eneste jeg fant for ca 6-8 måneder siden som ikke stakk utenfor PCen...

 

Jeg har også brukt Cardphone en periode og det er helt klart best - med mindre du bruker telefonen til kalender og vil koble PC mot andre bluetooth devices osv...

 

Men, hvis du vil gjøre som meg og slite deg i hjel noen måneder før du får høre at kortet ditt og telefonen har en bugg så de virker dårlig sammen, anbefaler jeg deg å kjøpe en telefon som nettopp har kommet ut på markedet og bluetoothkort ;)

 

-geir

 

ps: for de som vurderer denne komboen - 3com har nå fått en fiks for å virke mot t68i.

Lenke til kommentar

Takk, hwgeir for utfyllende svar...

 

>Jeg har også brukt Cardphone en periode og det er helt klart best [i stedet for telefon med bluetooth]

 

Hvorfor det, egentlig? Så lenge telefonen er på og maskin+telefon begge har bluetooth, skulle det ikke være bare å kople seg rett opp? Noen forhold å være obs. på? Kan man kanskje ikke motta samtaler samtidig...? :roll:

 

Takk for tipset om oppdatert driver til Ericsson....det er absolutt en kombinasjon å vurdere. Fungerer det greit med GPRS også?

 

Er Bluetooth-standarden stadig så umoden at det er trøbbel med nytt utstyr som kommer? (Jeg vurderer en Toshiba 5200 med innebygget Bluetooth, men frykter at den kan ha kompatibilitetsproblemer...) :(

Lenke til kommentar

En god forbindelse fra bærbar til mobiltelefon, for å komme på nett overalt, burde da være langt mer aktuelt i praksis for de fleste, enn både WLAN, Firewire og mye annet som er "in"?

 

 

tror det er flere som bruker WLAN enn det er folk som kobler seg på nett med mobiltelefonen til helt fantastiske priser.

Folk som får seg adsl kan hvis pcen har wlan komme seg trådløst på nett for 12-1300kroner. Bedre det enn å kjøpe telefoner med umoden bluetooth teknologi, vet det har vært mye styr å få bt enhether av forskjellige fabrikat til å virke sammen.

Lenke til kommentar

>Folk som får seg adsl kan hvis pcen har wlan komme seg trådløst på nett for 12-1300kroner.

 

Den forstod jeg ikke. Har du først ADSL, trenger du vel ikke noe trådløst...da er det jo bare å plugge inn kabelen. Fancy kanskje å kunne sitte i et annet rom uten å strekke kabel...

 

Men når jeg kjøper bærbar er det for bruk "overalt", det betyr i bilen, på hytta og i båten....(snart kommer våren, jess...)

Lenke til kommentar

Hvis man har ADSL og f.eks. to maskiner, en lap og stasjonær er det veldig kjekt å kunne dele internett-tilkoblingen slik at man slipper å koble av og på de forskjellige maskinene..(Spesielt når man har nedlastinger som pågår)

 

Jeg skaffet meg en trådløs ruter og det er som en helt annen verden!! Helt genialt!! 8)

 

Den stasjonære maskinen står og laster ned, og lap'n kan brukes til alt annet. Den trådløse tilkoblingen er til og med rask nok til å "streame" DIVX fra den stasjonære til lap'n som igjen lett kan kobles til TVen..

Lenke til kommentar

>>Desverre er Bluetooth utrolig dårlig.

>>Du kommer til og få mye disconects og andre uforståleige feil .

 

vet ikke hva slags bluetooth-skrot du bruker , men æ mener Bluetooth er helt supert.

 

-ikke snakk stygt om bluetooth fordi noe skrot ikke holder seg til standarden.

Lenke til kommentar

 

Hmm, hvorfor har verken jeg eller noen andre på jobben hatt noen problemer da? Brukerfeil kalles det :p

 

Merke programm o.s.v .

Da jeg lånte en 6210 med Nokia Connectivity Pack på prøve

til jobben. Vi tenkte på og kjøpe dette som utstyr til selgerene .

Da var det så mye bugs i software at det var nesten umulig

og få brukt dette .

 

Det var på den tiden mange med samme problemer .

Kansje dette er fixet i senere versjoner , men vi kunne

ikke bruke noe som var så ustabilt .

 

Da er det bedre med kabel eller CardPhone .

 

DET VAR IKKE BRUKERFEIL !!!

:evil::evil:

Lenke til kommentar
>>Desverre er Bluetooth utrolig dårlig.

>>Du kommer til og få mye disconects og andre uforståleige feil .

 

vet ikke hva slags bluetooth-skrot du bruker , men æ mener Bluetooth er helt supert.

 

-ikke snakk stygt om bluetooth fordi noe skrot ikke holder seg til standarden.

 

jupp... samme mener jeg... er kjempefornøyd med bluetooth

Lenke til kommentar

Jeg bruker det med en USB-blåtann modul og T39m

Det fungerer helt utmerket, bortsett fra at jeg ikke får sync'et telefonen...men tror det kan være mitt (den billigste) USB-adapteren..

 

En stor fordel jeg fant her om dagen, er hvis en er på steder med dårlig dekning, så tok jeg å la telefonen i vinduet, og satt inne i rommet selv (inntil 10m rekkevidde, i følge standarden).

Skulle jeg brukt cardphone/kabel, måtte jeg vært i nærheten av vinduet selv.

 

 

Truls

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...