Gå til innhold

Kjøpe pc med Vista - få refundert pengene?


Anbefalte innlegg

Lurer litt på ny laptop nå, men den jeg har sett på blir såklart levert med Windows Vista Home Premium. Jeg vil ikke bruke Vista på den og har XP Pro-lisens fra før av.

Er det slik i Vista også at man kan ikke godta vilkårene og få en del kroner igjen? (evt. noen som vet ca. hva man får igjen)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Acer Aspire 5920G

 

Hardware skrev en artikkel for en stund siden der en kjøpte en Dellmaskin og har fikk igjen 670 kr. på en XP Home.

 

EDIT: Fant nå et pdf-dokument med en license terms. Spørsmålet da blir jo om dette også gjelder for en pc som har det preinstallert (jeg vil tro det!?) og om noen vet hvor mye det er snakk om.

post-42397-1187729631_thumb.jpg

Endret av datating
Lenke til kommentar

leste den artikkel. du kan sikkert prøve seg,men da må du kontakte direkte Acer. ellers, så kan du kanskje miste support, hvis du installerer annet OS enn anbefalt av Acer. vet ikke om det er verdt bryderi, men kunne vare interessant hva skulle Acer eller Microsoft si om dette.

 

når det gjelder artikkel, så han er tilhenger av "open source" og sikkert hater alt av Microsoft og det som må betales for :).....

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Fikk du refundert? Bestilt laptop hos Dell (xps m1330) og lurte på det samme.

Edit: Ser nå et punkt i Dell's leveringsbetingelser ang. dette:

7.3 Dersom Kunden velger ikke å akseptere en eventuell operativsystemlisens ved oppstart, vil Dell kun refundere Prisen ved tilbakelevering av hele

Produktet og dersom tidsperiodene spesifisert i hhv. pkt. 7.1 og 7.2 er overholdt.

Men kan jeg få noe refundert fra M$?

Edit2: Fikk svar fra Microsoft Norge i dag:

I og med at Dell selger Windows lisenser, så har de en avtale med microsoft, om at disse skal ta seg av supporten! DELL har altså det fulle og hele ansvaret, så lenge du har kjøpt et produkt med Windows inkludert.

 

dessverre så vil du ikke få noen refundering på dette. Det står heller ikke i lisens-vilkårene at du har krav på refundering. Om Dell ikke vil selge PCen uten Vista medfølgende, så er det også deres valg. Dette er jo ergelig for deg som ikke ønsker å benytte Vista, men sånn er det nå. Om du ikke ønsker å kjøpe en PC med Vista, da skal du prøve å finne en annen pc leverandør.

 

Kubuntu 7.10 går så det suser på PCen, så nå sitter jeg altså med en Vista-lisens jeg neppe noensinne kommer til å bruke :( Vet ikke hvor mye jeg faktisk har betalt for denne da - ikke sikkert det utgjør så stor del av prisen...

Endret av wonko
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...