Gå til innhold

Designtips til worklog, glassfiberkabinett


Anbefalte innlegg

Hei, nå som høsten nærmer seg og båten er på vei opp av vannet, får jeg endelig litt tid til data, og vil da begynne helt fra bunnen på et kabinett.

Dette skal bygges i glassfiber, da det er noe jeg kan jobbe med, og det vil bli litt mer unikt enn et trekabinett eller stålkabinett.

 

Problemet mitt er at design ikke er min sterke side, så hvis noen her som er gode på det kunne tenke seg og hjelpe meg hadde det vært kjempefint.

 

Kabinettet bør

 

-være utformet for og gi god kjøling.

-ha god plass men må samtidig ikke være for stort.

 

Takker og bukker for både forslag og evnt. tegninger :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ah! Har tenkt på glassfiber jeg også, men jeg har ikke verken verktøy eller kunnskap til å lage det. Det burde være et greit materiale, da. Relativt lett og ganske sterkt. Med riktig overflatebehandling blir det jo glimrende lakkresultat også!

 

Har dessverre ikke noen forslag angående utforming og slikt av kassa, men jeg håper du lager arbeidslogg av dette!

 

Goscinny ;)

Lenke til kommentar
Problemt er ikke og sparkle den innvendig, men og pusse på sparkelen, men det får jeg se når det kommer, er jo utsiden som er viktigst.

 

Driver en del med båt, så jeg har det derfra ;)

9322087[/snapback]

 

Hva med å lage en bil...

 

Luftinntak = kjøling

Dører åpner for tilkoblinger

Antenne = trådløs antenne (om du finner noe som kan ligne)

 

Bare fantasien setter grensene :thumbup:

 

Edit:

 

DVD-rom i front er vel logisk og kanskje strømforsyning i bagasjerommet.

 

Hadde også vært kult om den faktisk kunne kjøre med en fjernstyring :whistle:

Endret av Zatuu
Lenke til kommentar

Det blir neppe fint, og jeg tror ikke det var helt det trådstarter var ute etter. Men med tilstrekkelige kunnskaper og verktøy er det jo mulig, og da ville det vært sykt stilig.

 

Med litt tolmodighet klarer du å pusse innvendig også, men det er pez, ja. Skal du lage en form til kassa slik de bruker på båtbyggeriene?

 

Goscinny ;)

Lenke til kommentar

Å lage en bil hadde vært utrolig kult, men det er nok litt over mitt nivå, vil heller prøve meg på en litt mer vanlig form først, og heller prøve noe mer krevende etter det ;)

 

Hvis jeg skal lage en form til kabinettet, må jeg først lage et kabinett og få formen på det sånn jeg vil ha den, og deretter kan jeg ta et avstøp av den som blir støpeforma. Da kan jeg faktisk produsere opp masse kabinetter, men det spørs om det lønner seg ;) Har jeg først en form kan jeg bruke gelcoat i stedet for lakk, gelcoat er mye sterkere og tykkere enn lakk, og henger ordentlig!

 

Kikka litt på noen vanlige kabinetter i ste, og målte og tenkte litt, så jeg kom fram til ca. målene jeg vil ha på kabinettet, vil ha det 45cm langt, 23cm bredt og 50-60cm høyt......

 

Hardiskplasser må det være nok av, men tror ikke det blir noe problem, da jeg bare kan støpe fester etter at utsiden er ferdig.

 

Men jeg må ha noe mer enn kun den vanlige kjedelige kabinettformen, sånn som f.eks den "knekken" du har foran på ditt kabinett goscinny :)

 

Så har noen tips så kom med de ;)

Lenke til kommentar

Jeg ser for meg noen litt avrundede former, men det fører jo ofte igjen til litt dårligere utnytting av plassen. Nå er det jo blitt mer vanlig med runde former både foran og bak på kabinetter, da, så det er ikke helt unikt lengre.

 

Dersom du får til å lage en ph3t form, er det jo mulig flere her inne vil betale deg litt for å støpe en kopi til dem også, for å så innrede det selv. Glassfiber er jo tross alt ganske genialt.

 

Goscinny ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

som sagt så vurderer jeg og skaffe meg vannkjøling, og jeg har en svær radiator liggende som jeg hadde håpa jeg kunne bruke til det, men er ikke sikker på hvor god den er i forhold til vanlige radiatorer som er lagd til PC-er..... en er svær, men det betyr vel nødvendigvis ikke at den er god?

 

Skal jeg ha den må de innvendige målene hvertfall være: 20(bredde) 50(lengde) og den stjeler ca 10cm høyde med vifter montert.....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...