Gå til innhold

Ny bærbar PC til 7-9k


Anbefalte innlegg

Da var det på tide å skaffe seg bærbar PC. Kjøper den vel hovedsaklig til skolebruk, men som alle andre så kommer også jeg til å bruke den til endel annet. Litt spilling blir det vel, men ikke de nyeste og mest maskinkrevense spilla. Blir vel litt CS, FarCry og lignende en gang i blant, men jeg er ikke ute etter en PC som MÅ klare spillene med beste grafikkinstillinger osv. Kommer til å bruke den litt til Photoshop og kanskje litt videoredigering etterhvert også. Den kommer til å bli fraktet til og fra skolen hver eneste dag, så vekt og størrelse har jo noe å si. Skal ikke ha større skjerm enn 15.4" ihvertfall, og widescreen er absolutt et pluss da jeg har vendt meg til det. Vil ikke si at maskina skal veie maks det og det, men jeg er ikke ute etter den råeste innmaten uansett, så da regner jeg med at vekta ikke blir så veldig høy. Har null peiling på prosessor, skjermkort osv og hva som er bra og best lenger, da jeg ikke har fulgt med på slik på et par år. Men jeg vet en ting, jeg skal ha Intel Centrino et eller annet.. Vil ha så lang batterilevetid som mulig, da jeg muligens ikke alltid kommer til å ha tilgang til strøm der jeg gjør lekser osv. Har også funnet ut at jeg skal ha 2GB ram da jeg ofte har masse programmer kjørende samtidig. Lagringsplass er egentlig ikke så viktig, da jeg uansett kommer til å kjøpe meg en ekstern disk etter hvert. Har sjekket endel PC-er, og har vel enda ikke sett noen med under 100GB harddisk i min prisklasse, noe som holder mer enn nok for meg i første omgang. Og mindre harddisk bruker vel mindre strøm også, eller? DVD-brenner er også noe jeg trenger, men ser jo at alle blir levert med det uansett med mindre det er en ultraportabel PC, noe jeg ikke skal ha. Prisklassen er som nevnt i emnetittel, 7-9k. Ser ikke noe poeng å strekke meg lenger.

 

Har funnet et tilbud jeg liker, nemmelig Acer Aspire 5613 hos Elprice. Har lest at de fleste blir levert med Geforce 7600 kort, istedenfor 7300 som det står i annonsen, noe som er ganke positivt, selv om 7300 egentlig holder for min del uansett. Men hvordan er det med batteritiden på denne? Har ikke funnet noe om det. Ser at vekta er oppgitt til 2.95kg, men det sier meg ærlig talt ingenting :p Har i det siste brukt en Acer Aspire 1640Z som ikke er min, og synes vekta er helt grei på den ihvertfall. Forventer ikke noe lettere. Størrelsen er vel også ganske grei, så hvis vekt og størrelsen er ganske lik som denne så er det absolutt ikke noe å klage på. Det eneste jeg egentlig har å utsette på denne PC-en er at den ikke har bluetooth, noe som absolutt hadde vært greit. Men da får jeg vel heller kjøpe en bluetooth USB pinne, det skal vel funke like bra det.

 

Ble et litt lang tråd dette, men forventer ikke at en skal klare å svare på alt, så hvis du kan svare på noe eller har noe inspill, så bare få det ut! :D Kom gjerne med andre forslag også. Takk på forhånd!

Endret av kidden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...