Gå til innhold

Mediapolitikk viktig ledd i Aps partistrategi


Anbefalte innlegg

Det slår jo ikke feil. Og det burde vært gjenstand for forskning, de løftene Ap passer på å komme med til NRK og journalistene ved hvert eneste valg. Forsikringer til media om økt lisens og pressestøtte har altid vært et viktig ledd i Aps valgkampstrategi. I valgkamper gjelder det å markere og styrke bindingen mellom Ap-stat og presse.

 

At det er Norges mest manipulerende politikere Trond Giske, som denne gangen kommer med løftene til NRK. Som forleden truet Tromsøs innbygger med at hvis de stemte FrP så ville ikke regjeringens lenger gi den garantien på 10 millioner til et OL i Tromsø. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/po...icle1928676.ece

 

Men foran hvert eneste valg kommer det løfter fra Arbeiderpartiet til NRK, om styrking av NRK, om høyrer lisens, om Førde i fire kanaler, om flere konsesjoner, om flere restriksjoner på konkurrentene etc.

 

Denne valgkampen er det altså Trond Giske som er ute, og lover NRK økt lisensskatt og åpner for reklameinntekter

http://www.na24.no/propaganda/media/article1279145.ece

 

Og det slår ikke feil, ved hver innledning til valgkamper kommer Ap med forsikringer til NRK om hva NRK skal få hvis Ap kommer til makten.

 

Problemet med dette er at NRK dermed ikke er noen uhildet aktør i valgkamper. Disse løftene som kommer fra Ap, de innebærer at NRK som institusjon får økonomisk interesse i utfallet av valg.

 

Men det er jo verre en som så. Strategien stikker mye dypere enn dette. For hele

NRK er jo i ap-staten organisert på en sånn måte at NRK som institusjon bare har en sponsor, nemlig det storting som årlig fastsetter lisensen, som den får alle pengene sine fra.

 

Så dermed har NRK vitale økonomiske interesser i de politiske maktforholdene her i landet. Jo mer rødere maktforholdene er, jo mer penger og privilegier til NRK. Og at NRK er organisert på denne måten, at NRK er organisert slik at NRK har vitale økonomiske interesser i at Ap kommer til makten, det har selvsagt vært en bevisst ledd i Aps mediepolitikk.

 

For Ap handler politikk om viljen til makt. Viljen til å gjøre det som er nødvendig for å oppnå og holde på makten. Det er prinsippet som Ap styrer etter når det gjelder skolepolitikk, kirkepolitikk, mediepolitikk, kulturpolitikk etc.

Endret av Nyx
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter at det A-pressen har kjøpt seg opp i TV2, har Ap nå endelig klart å åle seg inn i en maktposisjon over TV2 også. TV 2 og A-pressens lokalaviser skal nå samkjøres på nett. Du snakker om "mangfold". Det er selvsagt bare en forsettelse av Ap politikk for å få mest mulig kontroll over media.

http://www.bt.no/innenriks/article393658.ece

Endret av Nyx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...