Gå til innhold

Kjøp av macbook: prioritere ram eller ghz?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

siden cpu hastigheten er så liten så ville jeg nok gått for modellen med mest ram. Om en ting tar 2 sekunder lenger pga prosessor merkes ikke så godt, men om du kjører flere og/eller kjører krevende programmer, som tar en del minne så vil ytelsen bli bedre en om du hadde raskere prosessor, altså de fleste programmer virker raskere med mer ram.

 

Jeg sier prioriter ram.

Lenke til kommentar

uansett så vil du tjene mest på ram, du merker knapt forskjell på disse CPUene, de er veldig raske begge to, men ram merker du med en gang at kan bli en flaskehals vis du går for "bare" 1 GB, men også siden macbooken "stjeler" ram til skjermkortet, gå for 2 GB, og du vil få en bedre maskin en om du går for raskere CPU og mindre ram, men på en annen side så er det mulig og kjøpe ram senere koster ca 900 for 2 GB(2*1024). ( http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=333791 )

 

 

men selv virker det ikke som det er verdt og betale mer for bare 0,16 GHz mer prosessor kraft.

Lenke til kommentar

MacBook leveres bare med RAM i par. 2 x 512mb, 2 x 1024mb osv.

Grunnen til at de kun kommer i dual mode er at det integrerte skjermkortet bruker del av RAMen og krever den ekstra hastigheten.

 

MacBook Pro som har eget dedikert skjermkort kan komme med enkle brikker (1 x 1024 f.eks)

 

Med tanke på hvor latterlig overpriset Apple Store kan være på komponenter skulle jeg ønske maskinene kunne blitt levert uten Ram og HDD. En Barebone Mac elns ;)

Noen som vet om noen tredjeparts leverandører som tillater det?

Lenke til kommentar

http://www.mac-forums.com/forums/showthread.php?t=67559

 

Står der at garantien ikke blir brytt hvis du setter inn tredjeparts minne. Så lenge de nye brikkene ikke er skyld i en eventuell feil.

 

Kan også nevne at det er svært enkelt å bytte ram, gjorde det selv for en uke siden. Eneste du må passe på er at brikkene er helt inne, siden brikkene kan være harde å presse inn. Godt tips er å bytte brikkene, én og én om gangen, slik at du har noe å referere deg til.

 

Det er faktiskt dokumentert i manualen som følger med MacBook hvordan du skal bytte RAM. Under batteriet er det også en kort beskrivelse av fremgangsmåten.

HDD er like enkelt å bytte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...