Gå til innhold

Strøm i LED's


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm.. Jeg går på Ungdomskole så ike stol så mye på mine elektrokunskaper, men tror "Strøm" er Ampere jaaa????

Å "sepnning" (V) er Volt, som er 6 på dine dioder! Men de skal kansje ikek ha mere en noen 100 milli ampere???? Jeg har brukt2.1v dioder som skal max ha 30mA.... Så jeg vet ikke hva dine skal ha da.. men kor har du kjøpt dem?? har du noe Info om hvor mye strøm de trekker??? :roll:

Lenke til kommentar

Jeg går oxo i ungdomskolen. Og jeg vet så mye som at du må koble en motstand til LED`sene dine, ellers sprenges de pga. overbelastning, rekner med du fikk med motstander når du bestillte LED ene, de ser ut som en vanlig ståltråd med en liten oval dings på midten=) koble den ene enden av LEDèn til motstanden og den andre til strømmen, det skal funke=)

Lenke til kommentar

Unnskyld uttrykket, men "UNGER"!

Ikke skriv noe dere ikke har peiling på. :evil:

Lysemmiterende dioder finnes i mange fasonger, størrelser og spesifikasjoner. Noen er like utenpå, men totalt forskjellige inni. Når du sier at du har 6V dioder, så vil de aldri virke hvis du setter 5,5 volt på dem. Derfor er de ikke ødelagt. Man må sette en spenning på som er like stor eller større en det dioden har som spenningsfall. Har du 6 Volts spenningsforsyning, trenger du ikke formotstand. Dette anbefales ikke, da spenningsforsyningen ikke vil kunne kontrollere strømmen, og da vil i hvert fall diodene ryke. Tommelfingerregel er å bruke større spenning enn det dioden har. Så tar du differansen mellom forsyningsspenning og diodens spenningsfall. Da får du spenningen som blir liggende over seriemotstanden. Så må du sjekke i databladet til dioden (eller spesifikasjoner fra et annet sted) hvor mange mA som dioden trenger. Bruk ohms lov for å finne motstandsverdien du må ha for å få ønsket strøm. Slik:

R = U/I

 

Altså spenningen over motstanden (den du regnet ut først) i Volt dividert med strømmen du ønsker gjennom motstanden i Ampere (1 mA = 0.001 A)

 

Sånn er det, så ikke begynn å kverulere!

 

Men dioder med spenningsfall på 6 Volt er kraftig! De sterkeste jeg har sett når jeg har sett etter dioder er på 4,9 V. Er du sikker på at du har kjøpt deg riktig?

Lenke til kommentar

Se innlegget mitt over: 5,5 volt vil aldri få 6-volts LED-er til å lyse...

 

For noe tull... går helt fint. Hvis spenningen er altfor lav lyser de ikke, men hvis det er snakk om en halv volt så lyser de, men bare litt svakere.

Og ikke si at det er det jeg sa er feil engang, for dette har jeg prøvd.

 

Jeg har brytere til kald katodene mine, og på hver bryter har jeg i tillegg en led, disse tar 2,1v og jeg har satt en motstand på slik at de ikke brenner opp når jeg kjører 12v på de. Før jeg puttet disse i maskinen min testet jeg om de virket med et 9v batteri, og de lyste bare litt svakere.

 

Har prøvd det på flere LED's og det er samme greia hver gang.

 

Så det er jo ikke nødvendig å kjøre akkurat den volten som lysdioden er spesifisert for.

Skulle tro det var du som ikke visste noe.

Lenke til kommentar
De sterkeste jeg har sett når jeg har sett etter dioder er på 4,9 V. Er du sikker på at du har kjøpt deg riktig?

 

De sterkeste jeg har sett er 5 V... så det på elfa.

Men at det finnes 6 V LED er litt mystisk, lurer fælt på om det ikke var en motstand i de små lommelyktene han har fått LED'sa fra.

Eller kanskje det rett og slett bare er en liten lyspære? Sånn som i små maglite lommelykter?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...