Gå til innhold

Erfaring med Lenovo X61s/X60?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Må ha meg ny bærbar i løpet av de neste par månedene, og har kommet frem til at en ultraportabel med godt batteri er noe jeg trenger fremfor en spill-PC som er tung å dra på.

 

Derfor lurer jeg på om det er noen som har erfaring med Lenovo's ultraportable? Har sett tester av både x60 og den nye x61s, og de ser jo meget bra ut. Noen som har litt mer personlige erfaringer med dem?

 

Takk takk :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt x60 med C2D 2GHz i ca 4 mnd og er kjempefornøyd. Den var ganske dyr i Norge, ca 19.500,- Men, skal man ha kvalitet så koster det. Mange klager over at den ikke har innebygdt DVD brenner/spiller. Jeg synes det ikke er noe problem, heller en fordel mtp. vekt og størrelse. Bruker ekstern DVD brenner via USB. Noen klager også over at den ikke har "ordentlig" grafikkort (dvs. x60(s)/x61(s) har det innebygget i chipsettet). Dette er kun et problem hvis du skal bruke den til spilling. Var også redd for at 1024x768 skulle bli ubehagelig lav oppløsning. Men, dette går helt fint. Kobler den til en 1600x1200 ekstern skjerm +USB- tastatur når jeg sitter ved skrivebordet.

 

Det eneste jeg angrer på er at jeg kjøpte 2Ghz versjonen. Den blir ganske varm og viften går nesten hele tiden når maskinen ikke går på batteri. Men viften er ganske støysvak. Med UMTS-HSDPA kort i PCMCIA porten er også batteri tiden med standard batteri dårlig. Max 2 t. surfing kanskje.. Vurderer å kjøpe ekstra 8-cellers høykapasitets batteri. Du kan evt. spare litt på å kjøpe den i utlandet og bestille norsk tastatur fra IBM. Er lett å bytte.

 

Har 3GB RAM i maskinen. Selv om man fysisk kan sette inn 4GB støtter ikke chipsettet mer enn litt over 3GB. Med så lave minne priser som det er nå kan det være lurt å investere i 1+2 GB SO-DIMM DDR2 minne.

 

Kjøp x61/x61s, dette er den nyeste versjonen med santa rosa chipset (bedre grafikk og høyere prosessor-buss hastighet). Velg en x61 med tregere prosessor eller en x61s hvis du vil ha en maskin med lengre batteritid og hvor viften ikke går så mye. X61 er litt større enn x61s fysisk sett, men det er minimalt. Har kun 3 USB porter. Dette er en av grunnene til at det er fint med docking stasjon (flere porter). Ellers har x60 serien IBM logo mens x61 lenovo logo. For de som ikke er avhengig av kraftig grafikk kort er x61/x61s etter min mening de beste ultraportable maskinene som kan kjøpes. Sony og Dell etc. virker som plastic fantastic leketøys PCer i forhold.

Endret av hmmpf
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...

Det er ikke store forskjellen når det gjelder tastatur størrelse. Noen av knappene på X'en er komprimert, men det blir man fort vant til. Ellers syns jeg X'en ser penere ut siden tastaturet fyller det meste av tastaturflaten. Det er vel verdt å nevne at noen ikke liker touchsticken som er det eneste pekealternativet på X serien.

Ellers vil jeg anbefale det største batteriet om du har planer om å bruke en hel arbeidsdag uten å lade. Det minste standardbatteriet blir fort litt lite ~2.5-3 timer med forsiktig bruk. Selv om det øker vekten med noen hundre gram.

 

Når det gjelder viftestøy er den ikke noe særlig gale. Jeg er mer plaget av harddisk støy (susing). Dersom jeg sitter i et stille rom (dvs. uten airconditioning etc) syns jeg det er litt irriterende, og jeg merker det godt når både viften er av og harddisken spunnet ned (gleder meg til SSD med SATA kontakter blir tilgjengelig). På biblioteket eller kontoret hvor det er litt bakgrunnstøy fra andre merker jeg ikke noe til den.

Men som sagt er ikke viftestøyen noe å bekymre seg over, og jeg har i grunnen ikke prøvd noen andre maskiner som har dempet harddisk susingen noe bedre heller.

Endret av nogen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...