Gå til innhold

Aruba - erfaringer?


Anbefalte innlegg

Noen som har vært på Aruba og har noen erfaringer å dele? Bra reisemål? Mye å finne på der? Billig / dyrt?

Ser det er mye å spare på å bestille reisen gjennom svenske eller aller mest - amerikanske turoperatører. Er litt skeptisk til å bestille gjennom en ukjent operatør i USA - noen som har prøvd det før?

 

-M

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har bare vært på tvillingøya Curacau, men den skal ikke være så altfor forskjellig.

 

Det er 2 ting som skiller øyene fra andre små øyer i sydlige Karibien og det er:

-at de ikke lever 100% av turisme, de har litt industri. De gjør stemningen litt forskjellig i hovedstedene, man kan faktisk treffe folk som ikke er eller jobber med turister.

-ABC-øyene er en del av EU, infrastruktur fungerer faktisk og rutetabeller er ikke bare tull. Det er ingen selvfølgelighet på andre øyer.

 

I hovedstaden er det antagelig fine pastellfargede hus i kolonialstil, mens det langs resten av kysten er store resorts som kunne vært hvor som helst i verden. Regn med at alle de beste strendene er private og tilhører resortene som ligger der.

 

Været er sikkert og bra. Man slipper orkaner og midt på vinteren blir det ikke "litt sub-optimalt" slik som nord i Karibien.

 

Regn med nesten norske priser som i nesten hele Karibien, man reiser ikke hit for billigferie. Om du ha litt laver priser må du til Margarita.

 

Prøv også å lære deg litt av det lokale språket Papiamento. Om du kan litt tysk og spansk eller har vært borti andre kreolske språk vil det ikke være så hardt å forstå. Det er et utrolig enkelt, morsomt og sjarmerende språk.

 

Og ikke glem å ta med deg "duikbrel"(Om jeg husker riktig fra papiamento) så du får sett litt under havoverflaten. Selv det som ser ut som en vanlig sandstrand kan skjule koraller og mye å se på om du tar en tur under vann.

 

De som drikker denslags sier at øl laget av avsaltet sjøvann har en spesiell smak.

 

BTW, vi bestilte reisen hos operatør i Venezuela.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...