Gå til innhold

Kamera med på ferietur - forhåndsregler?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg leser stadig om folk som opplever til dels grove ran ute på reise rundt om i verden.

 

Jeg antar man vil være rimelig utsatt til dersom man reiser rundt med speilreflekskamera hengende rundt halsen i bakgatene i Rio eller andre lugubre steder.

 

De fleste som er på ferie ønsker vel å ta mange flotte bilder fra turen, og er sikkert ikke redde for å dra fra kameraet "hvor som helst".

 

Men tar dere noen forhåndsregler når dere er ute på reiser?

Proffe tyver stjeler vel ganske lett fra en sekk også, men er det sekk som er det beste tipset når kameraet ikke er i bruk?

 

Og er det noen her som har opplevd ran av kamera på reise?

 

Selv skal jeg om noen uker til Hawaii, og håper jeg slipper slike episoder, men man vet jo aldri.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke gå med reimer som skriker NIKON eller CANON.

 

Ikke bruk solblender om det ikke er nødvendig. Bruk det minste objektivet når du går distanser, slik at det ikke fatter mistanke. ikke legge kamerae åpenlyst i sekken, før du hiver den på ryggen.

 

Om du må ha den i sekken på ryggen så kan du jo spørre noen av de du går med om å holde øyet med tyggen din.

 

Edit: Gå konstant med et morskt blikk.

Endret av Mr. Olsen
Lenke til kommentar

Jeg har bodd et halvt år i Honolulu. Hadde ikke speilrefleks da, men et Nikon Coolpix 5400. Jeg ble aldri frastjålet noe som helst der, og mener at det er ganske trygt på Hawaii. Jeg hadde uansett kameraet mitt med uansett hvor jeg gikk, men jeg ville nok ikke tatt det med til vestkysten av Oahu. Der anbefales det ikke å reise for hvite og naive turister, og jeg har heller ikke vært der.

 

Husk at dette er USA, alle som kan krype og gå har skytevåpen, men så er det jo også politi overalt. Hawaii er jo et typisk turistmål, og er det er turister er det tyver, så pass på likevel.

 

EDIT: Bare ikke legg kameraet ditt i en sekk på håndkleet ditt når du går for å bade. Få noen i reisefølget til å passe på det eller legg det igjen på hotellet (i safen!).

Endret av Det Skumle Fjellet
Lenke til kommentar

Jeg har reist mye med kamerautstyr, og det er bare en ting som hjelper: Pass veldig godt på kamera, og la det vise for verden at du passer på. Da finner tyvene et lettere offer. Det merker jeg hele tiden i Roma. Tyvene sjekker meg ut, gir opp, og går videre.

Reiseforsikring er en selvfølge. Ikke ta med mer utstyr enn forsikringen dekker, hvis du ikke har verdisakforsikring i tillegg.

Lenke til kommentar
Men tar dere noen forhåndsregler når dere er ute på reiser?

Proffe tyver stjeler vel ganske lett fra en sekk også, men er det sekk som er det beste tipset når kameraet ikke er i bruk?

Jeg har etterhvert kommet til at det ikke er noe poeng i å ha dyrt kamerautstyr dersom man ikke bruker det...

 

Har derfor tegnet fullverdiforsikring, så det ikke er noen krise om det blir stjålet/ødelagt.

 

Av andre forholdsregler så prøver jeg å ikke vifte altfor åpenlyst med kameraet, og jeg bruker en anonym kamerarem.

Lenke til kommentar
....

3. Se på alle som potensielle tyver , og at du kommer til å banke livskitten av dem om de prøver seg.

....

8985654[/snapback]

Det har faktisk sin effekt noen steder. Jeg og madammen pleier av og til å stå på forskjellige steder (men nær) på metro'en og busser i Roma. Hun studerer da hvordan tyvene reagerer på meg, og av og til er hennes observasjoner morsomme. Med min loslitte "fiskevest" i sort ruskinn, cargos og pilotbriller (samt svæææært robust kropp i forhold til 99.9% av alle rumenske lommetyver) ser de av og til redde ut, påstår hun. Mulig hun vil booste min selvtillitt, men det er i alle fall svært få som våger å krangle med meg i Roma. Hvis jeg hever stemmen min til en markedsselger så løper de så fort som beina kan bære dem for å tilfredstille mine krav, og pruting er enkelt. En stakkars russer på Porta Portese våget ikke annet en å selge meg en Lomo til under halv pris av forlangende for noen år siden, he he.

Det har sine fordeler å være stor og romslig, snakke med klar amerikansk aksent, og se ut som en pensjonert Navy Seal, av og til :!:

For de som synes jeg virker som en die-hard rasist og exenofobist når jeg skriver "rumensk lommetyv", får jeg bare slå fast at så og si alle lommetyver i Roma enten er rumenske statsborgere, eller kommer av romanislekten. Slik er det bare. Det morsomme er at de ignorante italienerene (der kommer min generalisering igjen, sorry) holder sin bag/håndveske knallhardt til kroppen når jeg og min sorte fru sitter når dem, selv om det ikke finnes noen kjente eksempler av lommetyver med den hudfargen. Det er rasistisk, det.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Lurte på en liten ting angående dSLR på reise. Må kameraet ligge i håndbagasjen eller kan man ha med en fotoveske i tillegg til håndbagasje?

 

Det har vært en diskusjon om dette på flightsim.no.. Jeg mener de kom fram til at kamerautstyr ikke teltes som "håndbagasje" og kunne derfor tas med i tillegg inn i flyet.

Lenke til kommentar

Hawaii er tryggere enn Norge etter min mening. Har vært der mange ganger( min tante bodde på Kaneohe), og har aldri opplevd noe som kan i det hele tatt oppfattes som ubehagelig fra folk der borte. Nå skal de sies at jeg ikke gikk rundt i Honolulu lang ut på natta, men skal du rusle rundt i byen, kjøre rundt og stoppe langs veien, dra på stranda( utenom Waikiki), osv... går det bra ved å ta samme forhåndsregler som du gjør her i landet.

Lenke til kommentar

Hadde nettopp med kameraet til Napoli, og det gikk greit. Var et par stykker på scooter som prøvde å ta håndveska til kjæresten i en mørk gate (hun holdt den ut mot gata og ikke inn mot husveggen, lesson learned), men la ikke merke til noen som fattet ekstra interesse for kameraet (og kameraet er så bra at de burde ha lyst på det!). Det skal sies at jeg ikke vandret rundt med kameraet ute overalt, men hadde det i kameraveske når jeg ikke tok bilder.

 

Jeg har en Pentax K10D, og brukte stort sett 21mm pancake-objektiv, som er rimelig lite. Hadde vanligvis reima rundt høyrehånda i stedet for rundt nakken når kameraet ikke lå i veska. Veska er en Crumpler Pretty Boy som ikke ser alt for fotobag ut. Jeg holder en hånd rundt den når jeg rusler rundt, og lar den henge over brystet når jeg trenger begge hendene fri, aldri på ryggen. Hadde fotobagen i innsjekket bagasje (Samsonite hardshell) på flyet.

 

Når man reiser utenfor Nord-Europa ser man alltid turist ut, men det er greit å se ut som en turist som vet hvor h*n skal og har kontroll på tingene sine. Med ryggsekk på ryggen og kart i A1-størrelse risikerer man å ha et lite tog av lykkejegere på slep.

 

Prøver å gjøre mye det samme når jeg rusler rundt i Oslo, det er mer enn nok tyver her også.

Lenke til kommentar

Vil gjerne ha noe "erfarings-tips" når det gjelder Thailand, (drar til Hua Hin for 14 dager neste måned) og "ha med kamera". Hadde lyst til å ta med sekken med EOS og objektiver m.m. i tillegg til ixus 850, litt mye å dra på som håndbagasje. Burde jeg bare reise med den lille ixusen kanskje? Hadde lyst til å prøve ut mitt nye EOS 400D på turen da, eller går jeg kanskje ikke glipp av så mye bare med å ha med ixus? Vet ikke hvordan det er med tyveri og slikt der.

RandiA

Lenke til kommentar

Jeg reiste Oslo - Berlin - Amsterdam - Brussel - Paris - San Sebastian - Lisboa - Lagos med tog i sommer, 4 uker. Halve turen alene, halve turen med kjæreste og kompis. Jeg hadde med meg 350D'en min, telezoom og en del stæsj. Itno problem. ;)

 

Mye mulig jeg er litt for kjekk i stilen, det er mye tullinger rundt og ting kan jo skje, men om man skal løpe rundt og bekymre seg for alt og alle hele tiden så får man et miserabelt liv. Det kan vel så gjerne skje i Oslo eller hvor man nå bor. Jeg tømte minnekort annenhver dag, og sendte platene hjem i posten.

 

Syns folk skal slutte å være så utrolig redde for utstyret sitt. Greit det er dyrt, og en del jobb og få ordna med forsikring osv; Men personlig mener jeg det viktige er å få tatt bildene.. Ok, sett for seg at man blir frastjålet utstyret sitt, so what? Skal man ut å reise en stund så har man reiseforsikring..

 

... Dette er mitt syn på saken :)

Lenke til kommentar

Ja, høres greit ut det der, bigben247... (men liker ikke å drasse med så mye..det er en annen sak. Grunnen til at jeg for en del år tilbake kjøpte et mini kompakt kamera, var vel nettopp at det var så lett å ta med seg, Minolta speilrefleksen ble som oftest liggende på rommet... :no: ) Jeg har bare ett 4GB minnekort til kamera, men det får vel holde for 14 dager det, vet ikke hvor mange bilder det blir på beste oppløsing - ikke raw da -

RandiA

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...