Gå til innhold

Fremgangsmåte for å ta lån og kjøpe leilighet?


Bornslip

Anbefalte innlegg

Har lenge gått rundt med tanker om å få kjøpt meg en egen leilighet da jeg har leid i nærmere 4-5 år og begynner å gå lei av å sløse penger på det. Har heller lyst å investere i en bolig som kan øke i verdi. Mye av grunnen til at det så langt bare har blitt med tanken er på grunn av at jeg har brukt mye tid på å spare opp egenkapital og at jeg har gått rundt med et lite håp om et fall i boligprisene. Men det ser ikke ut som det skjer med det første, så er vel bare å hoppe i det.

 

Om det har noe å si skal jeg kjøpe i Oslo og er 23 år. Lurer så på hva den beste fremgangsmåten er for å skaffe seg lån / finansieringsbevis og evnt. hva jeg burde se etter når jeg velger bank. Jeg har også fått inntrykk av at det beste er å se på selveier siden det da bringer med seg minst mulig uforutsette utgifter når man ser fram i tid. Har også skjønt at jeg har en del fordeler mtp at jeg kan ta førstehjemslån.

 

Har en BSU som jeg har greid å spare ca 60k på så langt, men den vil jeg ikke bruke da jeg har tenkt å spare på den til den er full (100k), samt at jeg har litt over 100k på sparekonto.

 

Tar gjerne imot masse tips og råd på hvordan jeg best kan gå fram når det gjelder de forskjellige prosessene jeg må igjennom fra gjeldsløs leietager til en gjeldsslave med egen bolig ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det helt åpenbare svaret er å be deg booke et møte med en rådgiver i en bank, eventuelt flere for å sammenligne tilbud. De vil kunne fortelle deg i detalj om hvor mye du kan få i lån og hvordan du skal gå frem, og gi langt bedre individuell veiledning enn du kan håpe på her.

 

De ønsker naturligvis at du skal bli kunde hos dem, men slike timer er helt uforpliktende, og bankene er såpass seriøse at de rådene du vil få nok ikke er helt gale. Og går du til ulike banker kan du se hva de forskjellige er villige til å tilby deg, og til hvilke betingelser.

Lenke til kommentar
Jeg har også fått inntrykk av at det beste er å se på selveier siden det da bringer med seg minst mulig uforutsette utgifter når man ser fram i tid.

8928550[/snapback]

Akkurat det er jeg ikke helt enig i. Jeg har flyttet fra selveid enebolig til borettslag, og borettslag har definitivt minst uforutsette utgifter. Det er så godt som ingen uforutsette utgifter i et boretslag, men begge har sine fordeler og ulemper.

 

Når du går til banken og snakker med en kunderådgiver må du huske at vedkommende er en selger som ikke nødvendigvis tenker på hva som er best for deg. Han vil kanskje anbefale selveier siden du da må ta opp et større lån i banken enn om du bare skal låne til innskudd i et borettslag.

Lenke til kommentar
Har heller lyst å investere i en bolig som kan øke i verdi.

Det er vel mer sannsynlig prisene vil synke enn øke fremover.

8955612[/snapback]

 

Spørs hva som skjer. Og hvor det skjer.

 

Akkurat det er jeg ikke helt enig i. Jeg har flyttet fra selveid enebolig til borettslag, og borettslag har definitivt minst uforutsette utgifter. Det er så godt som ingen uforutsette utgifter i et boretslag, men begge har sine fordeler og ulemper

 

Når du går til banken og snakker med en kunderådgiver må du huske at vedkommende er en selger som ikke nødvendigvis tenker på hva som er best for deg. Han vil kanskje anbefale selveier siden du da må ta opp et større lån i banken enn om du bare skal låne til innskudd i et borettslag.

 

 

Selveier er en bra løsning, men ha gjerne med deg venn som har litt peiling når du reiser på visning. Han kan stille de rette spørsmålene og kikke på ting du kanskje ikke har greie på selv. Hvis noe må utbedres, kan det koste. Hvis ting er i orden, slipper man uforutsette kostnader.

Endret av shivac
Lenke til kommentar

Først går man til banken for å undersøke hvor mye maks man kan låne.

 

Så legger man inn bud på den boligen man ønsker.

 

Dermed tar man med det signerte budskjemaet o.l. til banken for å overføre det som skal være til megleren. Også fikser man kontrakt. Man tar med kontrakten til banken for å fikse resten av lånet til overføring ved overtakelsesdatoen.

 

Dermed har man fått boligen.

 

Det var ca. noe slikt. Husker ikke i detalj åssen det var.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...