Gå til innhold

Forsøkt Svindlet på Bruktmarked.no. Advarsel


Anbefalte innlegg

Jeg la ut an annonse på en Laptop.

Fikk svar fra en fra England som ville kjøpe den av meg og at jeg skulle sende den rett til datteren hans i Nigeria av alle plasser. Og at det hastet selvsagt. Det var høyst ukonvensjonellt, for å si det mildt, men jeg er selger og så lenge jeg får pengene inn på konto før jeg sender noe er jeg trygg.

Jeg ordnet med overføring fra utlandet, og sjekket pris om pakkesending til Afrika.

Problemet kom når jeg fikk brev fra banken hans, Citibank (med 'i' ja), som sa at de hadde reservert pengene hans, og at de vil overføre pengene til meg med en gang jeg sender dem sendingsnummeret på pakken. Som en sikker tredjepart mellom kjøper og selger altså. Kjøper sa "let's have a little trust in this transaction".

Men brevet luktet hoax lange veien. Jeg gikk ned til banken min for å spørre dem om de kunne bekrefte kredibiliteten til banken hans, men de kunne ikke hjelpe meg der. Da jeg prøvde å ringe på nummeret som fulgte med i mailen. Fikk jeg "The number you have called, is not recongnised. Please check again".

Busted!

 

Jeg svarte med at dette luktet svindel, hvis han ikke er seriøs over handelen vårs skulle han si ifra nå, for å spare oss begge for mer bry. Men hvis han var serriøs, så godtar jeg ingenting annen en forskudsbetaling

Etter det har jeg ikke hørt fra han. :whistle:

 

Det skumle med dette er at det var ikke et vanlig phishingforsøk, hvor du får mail fra banken din som sier at de glemte kontonummer og passordet ditt, kan du sende det til dem. Jeg hadde dialog med en annen person over flere dager, som ville ha en laptop uten å betale for det. :thumbdown:

 

Pass opp der ute! Skitne folk finnes overalt.

 

PS: Laptoppen er forsatt til salgs :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er typisk svindelforsøk rettet mot bruktsalg. Det advares stadig vekk i pressen mot denne fremgangsmåten (den er også omtalt i en lang rekke poster her på forumet). Felelsbetegnelsen for denne type svindler er Nigeria-brev. Metoden er som følger:

 

0) Henvendelse fra kjøper. Ofte omtales varen bare som "item" og ikke ved sitt rette navn.

1) Kjøpet avtales

2) Det "utstedes" en banksjekk fra kjøpers bank (ofte omtalt som bank draft).

3) Beløpet overskrider varen verdi og forsendelsesomkostninger. Det overskytende skal sendes en nærmere oppgitt adresse.

4) Sjekk leveres selgers bank som krediterer med forbehold.

5) Varen sendes. Restbeløp sendes.

6) Sjekken kommer i retur som en god forfalskning. Selgers bank belaster selgers konto.

7) Selger sitter uten vare og uten penger.

 

PS! Hva skal en afrkaner med en laptopp med norsk tastatur?

 

Og Citibank skrives med i.

Endret av PerB
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
PS! Hva skal en afrkaner med en laptopp med norsk tastatur?

 

8902661[/snapback]

 

Det var det førtse jeg stusset på. Engelsk man med norskspråkelig kone og barn som gjør missionsarbeid i Afrika? Alt går ann.

8902983[/snapback]

 

Jeg har solgt bærbar pc som ble eksport til afrika så det går bra tydeligvis. Kjøperen eksporterte mange ting, som gamle bilvrak, så det er tydeligvis et marked for gamle ting der nede. Husker en gang de ville kjøpe en bærbar pc av meg i den lokale datasjappa i Nepal også :)

 

Forøvrig vil jeg ikke anbefale noen å selge ting til utlandet dersom de ikke kjenner kjøper.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...