Gå til innhold

Hvor mange ganger trene en muskelgruppe?


Anbefalte innlegg

Ser at de fleste trener hver muskelgruppe bare en gang i uken. Dette bør vel forutsette trening med "negative failure" for å rettferdigjøre å bare trene en gang i uken+ mange øvelser på hver muskelgruppe? Har jeg forstått dette riktig?

 

Dersom du trener hver musklegruppe flere ganger i uken (helkropps eller Periodisering), vil det være best å ikke trene til utmattelse da kroppen får kjørt seg flere ganger?

 

Dette har lenge vært en problemstilling for meg. Hva funker best? Trene hver muskel en gang i uken der du tar den helt ut, eller flere ganger i uken der man tar det roligere?? ( når man tar utganspunkt i en 3-splitt )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er possitive og negative sider med begge deler.

 

Hvis du trener en muskelgruppe en egen dag i uken er det lettere å fokusere på den muskelen og det gjør at du får bedre kontakt.

 

Å trene muskelgruppene 2 ganger i uken er possitivt pga muskelene er klare til å trenes etter rundt 2 dager etter du har trent muskelen selv om hvor hardt du har kjørt den.

Og mange mener også at å trene musklene til failure på en dag er dumt for muskelveksten og er negativt.

 

 

Det er også lettere å få til en bra økt hvis du trener 2 ganger i uken siden du ikke trenger å vite akuratt når musklene din ikke klarer mer og når du skal stoppe. Derfor er det kanskje bedre for noen å trene knebøy 2 ganger i uken istedet for mange som trener knebøy og så dreper alle kreftene som er igjen i benet med benpress eller hacksquat og så går over til leg extensions som mange mener er en dårlig øvelse.

 

Ved å trene musklene 2 ganger i uken slipper du alle de unødvendige isolasjonsøvelsene som sidehev osv noe som kan være positivit pga baseøvelser bygger mest muskler, derfor kan benkpress og skråbenk 2 ganger i uken være bedre enn å kjøre benkpress, skråbenk, flyes, dips osv på en dag.

 

 

Det er faktisk en del mer positivt å si om å trene muskelgruppene 2 ganger i uken enn 1 gang i uken.

Endret av DNA
Lenke til kommentar

Se for eksempel på RYP -programmet kontra en valig tresplitt med f.eks skuldre og bein på Mandag, rygg og biceps på onsdag, og bryst, triceps på fredag.

 

Dersom du trener tresplitten, får du trent hver musklegruppe en dag i uken. Dette bør vel forutsette at du tar deg helt ut denne ene dagen da musklene tross alt har en hel uke å reperere seg på?

 

Trener du RYP - programmet kan du vel derfor kjøre hver musklegruppe 3 ganger i uken, FORUTSATT at det trener få øvelser med relativt lett (?) belastning hver trening? Stemmer ikke dette?

 

Hva funker best?

Lenke til kommentar
Vel spørs helt hvor lenge du har trent.

 

Synes RYP kan være helt super for de som er nye i gamet, men en 3splitt kan kanskje være bedre for en som har holdt på litt lengere.

8892137[/snapback]

 

Ikke for å mase DNA, men hvorfor det?

 

De som har trent en syund bør ta være mer rustet for å tåle å trene musklene 3 ganger i uka enn nybegynnere?

Lenke til kommentar
Vel spørs helt hvor lenge du har trent.

 

Synes RYP kan være helt super for de som er nye i gamet, men en 3splitt kan kanskje være bedre for en som har holdt på litt lengere.

8892137[/snapback]

 

Ikke for å mase DNA, men hvorfor det?

 

De som har trent en syund bør ta være mer rustet for å tåle å trene musklene 3 ganger i uka enn nybegynnere?

8892162[/snapback]

Les innlegget mitt nøye, jeg sa at en 3 dager splitt er som regel best for de som ikke er nybegynnere.

Lenke til kommentar
Jeg tror han lurte på hvorfor en splitt var bedre for viderekommende, når disse tross alt tåler en høyere treningsmengde som helkropp kan innebære.

8893324[/snapback]

Ojj, var vel jeg som leste feil da :p

 

Vel når du er nybegynner er ikke kroppen din vant til å trene med vekter derfor trenger den ikke like tunge vekter for å få til muskelvekst og man kan lett bli overtrent, så derfor burde man ikke trene noen splitt hvor man gir alt 1 gang i uken siden man heller vokser bedre med fullkroppsprogram 2-3 ganger i uken.

 

Fullkroppsprogram kan også være bra for de som har trent lengere også så lenge programmet er "designet" for hans målsettning og tilpasset hans form.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...