Gå til innhold

Kan noen hjelpe meg med kjøp av polaroid kamera?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vanskelig å gi noe skikkelig råd når det gjelder Polaroid, siden disse kameraene er litt "out of fashion" etter digitalalderen tok av for alvor. Likevel er det mulig å fremskaffe både kameraer og film fremdeles.

Hvis vi hopper over de proffe systemene, så tror jeg vi sitter igjen med to systemer som fremdeles er mulig å skaffe film til. Det enkleste (både teknisk og mht tilgjengelighet) tror jeg er 600-serien. Det finnes firmaer på nett som selger både kameraer og film av denne typen. Sannsynligvis er det slike kameraer dere har erfaring med fra før. Det er de typiske "boksete" aparatene, med en blitz som ofte dekker optikken når det er sammenslått.

Best er dog SX70, som jeg selv brukte på åttitallet. Det er et slr-type foldekamera, som ble levert både som manuell og autofokus-kamera. Førstnevnte er å foretrekke. Det var regnet som kunstfotografenes favoritt før i tiden. Det var fordi bildekvaliteten var overlegen de vanlige variantene, men også fordi de var enkle å manipulere fysisk etter eksponering. Man fikk spesielle effekter av å legge bildene i fryser under fremkalling, eller å gni med fingeren/en gjenstand på bildet under fremkalling.

Begge disse variantene produseres det film til fortsatt. Sjekk litt ut på sider for entusiastene, så finner dere ut mer.

Lykke til.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...