Gå til innhold

Feedback på Ebay....>98% = trygg handel?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror det er vanskelig å svare generelt på dette. Du kommer nærmere et svar ved å se på hva slags transaksjoner selgeren har vært involvert i tidligere, og hva klager andre kommer med.

Hvis du finner gjengangere som f.eks. gjenstanden ikke nøyaktig beskrevet, så kan det være lurt å styre unna. Hvor mye penger som er involvert i den aktuelle handelen er og en faktor.

 

Uansett så vil du aldri være 100% trygg. Heller ikke ved 100% positiv feedback. Men det er du heller ikke om du handler f.eks. på JP eller Foto&Video, begge kan gå konk i morgen ;-)

 

Mvh Tim Typo

Lenke til kommentar
Jeg opplevde faktisk å bli svindlet av en som hadde 100 feedbacks og lå på 97% for noen uker siden, så jeg stoler ikke like mye på det der lenger.. Har 39 handler bak meg uten problemer, og nå måtte jeg seff bli svindlet.  :realmad:

Nå er det jo også litt forskjell på 100 feedbacks, hvorav 97% er gode det betyr 3 dårlige erfaringer av de hundre), og kanskje 25000 feedbacks, og 99.6% er gode. Selv om sistnevnte har hatt kanskje 100 dårlige, er sjansen for at det er en svindler mindre. Du må huske også at en del dårlige tilbakemeldinger kommer fordi kjøper forventer mer enn han bør...

 

Men ellers er eBay som å handle på børsen - du kan gjøre kupp, du kan tape penger, og generelt må du tåle å tape pengene du legger inn... Gjør man en god handel, skal man være glad, men får man ingenting igjen for pengene sine noen ganger, kan man ikke sutre heller.

Lenke til kommentar

Ja man må se på antallet og ikke minst hva slags neg feedback han har fått. Noen er veldig urimelige, for ikke å si idiot, med sine negative feedbacks også (f.eks gir negativ dersom pakken bruker 8 i stedet for 5-6 dager med posten som estimert i annonsen..)

 

Denne er meget fin for å sjekke selgers feedback av negativ og nøytral art. Spesiellt på storselgere med tusenvis av salg og en tilsynelatende fin prosent på f.eks 98-99%. Kan ligge mye rusk bak der...

http://toolhaus.org/

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Ang. ebay.

Handlet mye der, men kun et våkent øye har forhindret meg fra å bli svindlet.

100% er bra det, men fysisk les karakterene. Vært borti svindlere som har 10-20 kontoer, som gir hverandre karakterer, men trykker man på auksjonen de gir karakter for, er den som regel borte, eller en tulle-auksjon.

 

Har en fyr 500 handler bak seg, er det ekstrem liten sjangs for at ikke det er 2-3 personer som ikke er fornøyde. Ikke alle leser like godt, og "tror" de kjøper gull for 3-4 dollar :)

Lenke til kommentar

eBay sitt karaktersystem har åpenbare svakheter. F.eks.: Dersom du *gir* negativ til en selger fordi du ikke har mottatt varen, så får du rimelig sannsynlig negativ tilbake... Dette skjedde meg to ganger, og jeg var fullstendig klar over at det ville få konsekvenser for min 100% feedback.

 

Når det gjelder betaling: Betal med PayPal, men trekk pengene fra kreditkort. Dersom noe skjer så har du to muligheter. Da kan du gå gjennom PayPal sitt klagesystem (noe som kan ta evigheter...), eller du kan reklamere på betalingen direkte til banken din (raskere). Jeg betalte for en vare 23. april, som jeg aldri mottok. Selger har gått under jorden med sine 99,8% positive feedback og 3000 handler. Pengene var tilbake på konto i dag - 3,5 måned etter: No thanks to PayPal.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...