Gå til innhold

Mat i naturen?


Anbefalte innlegg

Jeg går 2 årig befalsskole og med første året ferdig begynner mestringa og vises i enden av tunnelen. Så jeg lurte på om det er mye i den norske naturen som man normalt ikke ser på mat som man lett kan innta uten fare for liv og helse?

 

Blåbær er jo konvensjonelt og finnes mye av i den norske naturen, bark er vel kanskje brukbart og?

 

Flere forslag til mat i naturen? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Innsekt blant annet. :)

 

 

Anbefaler deg å kjøpe "SAS - Survival Handbook". Over 500 sider med overlevelsestips; Hakkespettboken for voksne. Her står alt fra hvordan man overlever på sjøen, i tropiske strøk, hva man kan spise, hva man ikke kan spise, hvordan man kan sjekke om vann er drikkbart, korrekt fallteknikk, hvordan man skal klatre på forskjellige underlag og mye mye mer. :dribble:

Lenke til kommentar

Det meste som ikke er giftig kan jo spises, men det spørs jo om du får noe utbytte av det. Liten vits å gå rundt for å finne noe å spise hvis du bruker mer energi enn du får. MEN bar-te av eks. furu inneholder en del næring. Her kan også einer eller gran brukes. I tillegg er det veldig mye c-vitamin i barnålene.

 

Bark vet jeg ikke om er det beste, må muligens tilberedes for å få noe energi ut av det. Bedre å spise litt løv av bjørk eller noe. Er en del andre triks, men de er litt vanskelige å forklare her.

 

Er du ved vannet må du fiske eller lete etter mat i fjæra. Har du sett på extreme survival på discovery? Der tar han fisken og spiser den levende. Dog koking/steking anbefales. Det er også generelt mye lettere å få fisk i sjøen enn i ferskvann.

 

Lykke til, det blir kos :)

Lenke til kommentar

Tror ikke det er lurt og spise maur siden de inneholder syre. Men larvene kan spises.

Har faktisk en bok fra 1941 som heter gratis mat av ville planter.

Her står det hvilke planter som gir stivelse, planter som kan brukes til te, kaffe erstatning. Planter som kan spises ferske, ville grønnsaks planter og mye annet.

Står mye spennende i den. Løvetann røtter kan brukes som kaffe erstatning, sammen med mange andre planter.

Ble overrasket over hvor mange forskjellige planter som er spiselige.

Lenke til kommentar

ender du noen gang opp alene på en strand kan du spise en plante kalt strandkål :D Smaker akkurat som kål! godt faktisk=)

HUsker ikke helt hvordan den ser ut, annet enn at den er grønn, men store, brede og tjukke grønne blader...med et lite voksbelegg på utsiden:P Nam

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...