Gå til innhold

Hvilket parameter bruker du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Heihei!

 

Ihvertfall jeg som har et EOS 350D kan i menyen forandre på hvilket parameter jeg vil bruke? Her kan man stille inn skarphet, fargemetning, kontrast og fargetone. Hvilke innstillinger bruker du, og hvorfor?

8723908[/snapback]

 

Jeg bruker Nøytral. Bruker det fordi da synes jeg bildet er best å etterbehandle.

Ellers så kan man jo også bruke egendefinert. På kjærringa sin 350D har vi satt den til parameter1 fordi hun ønsker minst mulig etterarbeide.

 

Mvh

Ståle Tvete

Lenke til kommentar

Jeg bruker nøytral, men jeg skyter uansett alltid med RAW så da har det ingen betydning.

 

Hvis man skyter med RAW kan man i enkleste tilfelle bruke medfølgende Canon software(Digital Photo Professional), velge stil der og konvertere til JPEG. Resulatet er akkurat likt et JPEG-bilde prosessert av kameraet. Man har også fordel av at man kan få ut 16- eller 8-bits TIFF istedet for JPEG og selvfølgelig at man kan leke seg litt med innstillingene.

 

Eneste grunnen som jeg kan se til at man ønsker å kjøre en annen stil en nøytral er at man ikke har tilgjengelig en RAW konverter(Canon sin eller andre) og ønsker bildene før en RAW konverter er tilgjengelig. Eller at man rett og slett trenger bildene raskt og ikke har tid til å gå veien innom RAW, time to market.

Lenke til kommentar

Jeg også bruker raw i visse sammenhenger og det stemmer stort sett de han skriver om det. Du får ikke 16 bits tiff filer, i realiteten er de bare 12 & 14 for oss med 1D-III. Er det bilder for en viktig happening som f.eks bryllup, konfirmasjon osv så burde du benytte raw.

 

Ståle

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...