Gå til innhold

Noen spørsmål rundt Multicom Compal IFL90


Anbefalte innlegg

Link til produktside for Compal IFL90

 

Det er ikke lange tiden til jeg skal investere i en bærbar. I den annledning har jeg tittet på noen 15.4-tommere av forskjellig merke, da Zepto, Asus og Compal (Multicom). Da er det et par ting jeg lurer på rundt Compal-en.

 

Først av alt tilbyr Multicom maks 2 * 1GB 667 mhz ddr2-minne. I den annledning lurte jeg på hvilken minneprodusent de bruker. Mener å ha lest at de bruker Kingston, men er slett ikke sikker. Over til det viktige. Jeg skulle gjerne hatt 3 GB ram og tenkte dermed at det kunne være lurt å kjøpe seg en brikke til da på 2GB. Støtter hovedkortet dette og er det enkelt å innstallere? Hvor finner jeg isåfall dette minnet, selger Multicom det?

 

I Compal-en kan man også få med noe som heter Intel Turbo-minne. Hva er dette, hvordan fungerer det og hva vil det ha å si på ytelse og annet? Er det nødvendig å ha dette?

 

Hvordan er Compal sine kabinetter? Er de solid, fine, smarte? Hvordan er tastaturene de bruker? Får man mye for pengene? Er Multicom gode på levering og support? Er jeg nødt til å mase og klage for å få ordnet de mest enkle ting? Har Multicom noen forsikringsavtaler man kan kjøpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IFL90 skal støtte 4GB minne (2x2GB). Det er veldig enkelt å installere (minneslot'ene ligger under en luke som du finner nederst til høyre når du ser maskinen fra undersiden).

 

Turbo-minne (aka Robson) er en 1GB flash-minnebrikke der de programmene du bruker oftest blir lagret (muligens fungerer dette kun med Vista), slik at disse skal starte betydelig raskere. Vista hevdes også av Intel å starte opp 20% raskere om du har Robson.

 

kvaliteten kan jeg egentlig ikke si noe om utover at jeg er svært fornøyd med min 2,5 år gamle Compal CL-56 som ikke har synlig slitasje utover at håndleddsstøttene og touchpad'en har blitt blankpolert av å ha vært brukt svært mye. Multicom har jeg aldri handlet med og kan ikke si noe om dem.

Lenke til kommentar

Takk for informativt svar. Siden Robson-"dingsen" ikke kostet mer enn 400 kroner tror jeg rett og slett at det ville være like greit å bare kjøpe den. Så Compal kjører samme oppsett med skifting av minne som de fleste andre altså slik at de ligger udner en luke under. Virkelig bra! Ellers lurer jeg fortsatt på kundeservicen og hvilket minne jeg må kjøpe!

 

Har også hørt at Vista maks greier å kjøre 3.25 GB minne eller noe slikt. Er det da noe vits i å kjøpe tilsammen 4 GB eller blir dette bortkastede penger?

Lenke til kommentar

Alle 32-bit operativsystemer klarer bare å utnytte fra 3,2 til 3,5 GB av 4GB installert minne. Et 64-bits OS vil klare alle 4GB, men så er det jo noen ulemper m et 64-bits OS (en del programmer og drivere som ikke funker i f.eks. Vista 64-bit)

Mer info her

 

Men hvis man skal ha 3GB minne, må man jo kjøpe en brikke på 1Gb og en annen på 2GB, og man skal helst ikke blande brikker av forskjellig størrelse grunnet stabilitet- og ytelsesproblemer...

Lenke til kommentar

Ok, så da er det beste å bare "pøse" på med 4GB mens man først er igang altså. Er det noen som vet hvordan det er emd varmeutvikling i denne maskinen? Og hvor bra er skjermen sammenlignet med andre bærbare? Sist men ikke minst, støyer den veldig?

Lenke til kommentar
Er det noen som vet hvordan det er emd varmeutvikling i denne maskinen? Og hvor bra er skjermen sammenlignet med andre bærbare? Sist men ikke minst, støyer den veldig?

8718368[/snapback]

 

dette kan vel ingen svare på ettersom det ikke er noen som har maskinen enda :)

Lenke til kommentar
Er det noen som vet hvordan det er emd varmeutvikling i denne maskinen? Og hvor bra er skjermen sammenlignet med andre bærbare? Sist men ikke minst, støyer den veldig?

8718368[/snapback]

 

dette kan vel ingen svare på ettersom det ikke er noen som har maskinen enda :)

8718611[/snapback]

Men mye går igjen fra versjon til versjon. Om noen har den gamle versjonen og det er mye problemer med varmeutvikling ol, er det ikke veldig usannsynlig at det er det i den nye versjonen også. Men for all del, du har jo helt rett anngående at ingen har den enda. Jeg som ikke tenker vet du. ;)

Lenke til kommentar

i så fall finnes det jo mange tråder rundt HEL80 her da, så er jo bare å søke litt det... CL-56 har en varmeutvikling og viftestøy omtrent lik null, skjermen er forholdsvis god men bare litt over middels lysstyrke og ganske dårlig innsynsvinkel vertikalt, men den er vel neppe representativ lenger (selv om den i sin tid var forgjengeren til EAL-50 som igjen var forgjengeren til HEL80).

Lenke til kommentar

Angående Robson: Ja, denne funker kun i VISTA.

 

Angående minneprodusent: Eneste måten å vel få dette bekreftet på er at du ringer eller sender en mail til Multicom...

 

Minnekonfigurasjon hos Multicom: Jeg har pr. mail spurt Multicom om hvorfor de kun tilbyr 2GB minne, og om de vil utvide denne snart. Svaret vil jeg poste i "min" IFL90 tråd når jeg får dette svaret.

 

Byggekvalitet føler jeg at jeg har svart et par ganger på nå i et par tråder...

 

Service: Har handlet et par ganger med Multicom. Også hatt et retursaker. Alt fungert veldig bra. Vil også nevne svartid på mail som ofte er bare få minutter.

 

Har dog også lest (ikke opplevd selv) noe negativt om dem, men ikke noe mer enn stort sett alle webshopper får av klager...

 

- Amund

Lenke til kommentar

Når det gjelder det med glossy skjerm:

 

Jeg er ikke sikker på om Multicom har glossy eller matt skjerm på HEL80, men Zepto sin 2425W modell blir solgt med "crystal clear" skjerm (fant ikke dette på zepto.no, mulig jeg leita dårlig. Men det står i alle fall på zepto.dk).

 

Og poenget er at 2425W er HEL80.

 

Så du kan jo eventuelt sende zepto en mail og spørre om de snart vil komme med oppfølgerent il 2425W og samtidig spørre om denne vil være med crystal clear eller matt skjerm...

 

Vær i så fall, desverre, forberedt på å betale 2-3.000 mer enn det IFL90 koster hos Multicom. Bare sammenlign HEL80 mot 2425W... Glossy skjerm blir jo i så fall fryktelig dyrt....

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Ellers lurer jeg på om kanskje (er asbolutt ikke helt sikker) XoticPC.com sendte internasjonalt. Men det er vel kanskje ikke så aktuelt?

 

Ganske sikker på at XoticPC forhandler glossyskjerm i alle fall (Compal har noen små forskjeller på maskinene til de forskjellige importørene etter hva jeg har forstått).

 

- Amund

Lenke til kommentar
Det høres bra ut. Jeg sikler mer og mer på en Compal IFL90 nå. Eneste som mangler nå er å få avklart dette med minne, og om det er mulig å få glare-type skjerm. Om det er mulig vil livet mitt være perfekt. :D

8725839[/snapback]

 

Er i samme situasjon som deg, skal ha en ny "next gen" bærbar, og mellom Zepto 6625 og IFL90+ er jeg litt mer for Multicom'en :dribble: (Pris, leverandør, batterilevetid)

 

Men tror du bør høre på amundsf's råd, vent et par uker til om det ikke er absolutt PC krise, til da kommer det helt sikkert en del tester av både denne maskinen og Zepto'en, og da er du "sikra". Også dette med minnet og Santa Rosa vil bli oppklart til da :thumbup:

Endret av -Fish-
Lenke til kommentar

Alternativt:

 

- Betill nå, så er du langt fremme i køen.

- Så hører du med Multicom når maskinen tidligst vil kunne bli sendt ut.

- Hvis ingen tester har kommet frem til denne datoen avbestiller du PCen... Eventuelt hører med Multicom om datoen fortsatt gjelder, hvis den er utsatt sitter man selvsagt bare fortsatt på gjerdet :)

 

 

Så får man både i pose og sekk: Sikkerhet og rask levering ;)

 

EDIT: I tillegg kan det sikkert være lurt å skrive noe sånt noe som dette i kommentarfeltet: "Jeg har av dere fått opplyst om at tidligste leveringsdato vil være xx.6.2007. Så sant jeg ikke gir dere beskjed om annet ønsker jeg IKKE levering før denne datoen".

 

Så unngår man "krisesituasjon" om PCene plutselig skulle komme før enn forventet :)

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...