Gå til innhold

Kjøpe ny C2D pc nå, eller vente?


Anbefalte innlegg

Lurer på om det er lurt å kjøpe ny pc nå? C2D plattformen begyner å bli gammal, og har på følelsen av at det kommer noe nytt rett rundt hjørnet..

Har planlagt å kjøpe en high end pc, vil det lønne seg å kjøpe en E6600 PC6400 Crucial ballstiX og Asus 680i.

 

Eller burde jeg vente på DDR3, K10/nye plattformen til intel og PCI Express 2.0?

Klør i fingra etter ny pc, siden jeg var så dum og solgte min, Eh.. Uansett så er spørsmålet mitt om pc'n min ikke kommer til å ha levetid som "High end" lengre en til høsten? Hvis jeg betaler 20k for en pc så må den jo vare lenge..

 

Link til oppsettet mitt: https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=46119

 

 

 

 

Takker for svar ;D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg holder selv på med å kjøpe inn deler til en ny pc.

 

Å vente til høsten er noe jeg ikke vil gjøre ihvertfall, siden det kommer billigere firekjerne-prosessorer på slutten av sommeren, og det klarer jo hovedkortet ditt.

Selv skal jeg kjøpe den billigere utgaven av samme kort som deg.

 

Jeg ville ikke kjøpt et så dyrt skjermkort hvis jeg var deg med tanke på at det kommer en oppgradert standard til høsten.

Selv har jeg lyst til å spille Crysis og Alan Wake med god oppløsning, og da tror jeg faktisk at skjermkortet kan bli flaskehalsen, selv med et 8800-kort.

 

Så jeg kommer til å kjøpe et "billig" 8800-kort og muligens oppgradere(HK,CPU,GPU) til høsten igjen.

 

Du har ikke vurdert DETTE kabinettet? det er det jeg har kjøpt. Det har 3 vifter, og vunnet mange priser pga sin verdi for pengene.

 

Jeg har aldri vurdert å vente med innkjøp av deler til pc-en, da kan det bli et langvarig prosjekt.

 

Det er jo også stadig flere og flere ferdig-pc'er som kommer med BTX-hovedkort, det er jo også en kommende standard.(våre nye Dell-maskiner på jobben har det)

 

Lykke til, uansett om du bestemmer deg for å vente med innkjøpet, eller ikke.

Endret av 9hdoksaet4
Lenke til kommentar

Har selv også lyst til å spille Alan Wake og Crysis, kanskje hoved grunnen til at jeg kjøper ny pc er på grunn av de spillene..

Jeg har ikke penger til å kjøpe nytt til høsten, så trokke jeg kjøper noe billig for og så bytte ut hovedkort, ram og skjermkort til høsten..

Kabinettet så lit plastic ut, sikkert bra og sånt, men jeg er allergisk mot kabineter med plastikk foran... :whistle:

Endret av Geisner
Lenke til kommentar

Hei

 

Da ATI sitt Radeon 9800 skjermkort ble annonsert venta jeg til det kom. Glad og fornøyd kjøpte jeg det, installerte det og var veldig fornøyd. Det varte i en - 1 - måned, da kom pro kortet ut, og vips, prisene falt mye. Produktet var fortsatt det samme, det har faktisk fungert helt greit frem til nå, men jeg følte meg likevel "bondefanga". Om jeg bare hadde venta en måned...

 

Moralen er:

Du må gjerne vente, men ikke før det du har venta på det som er annonsert nå ligger i butikkhylla, så annonserer de noe enda bedre, raskere, billigere, stillere, og mer "fremtidsrettet". Noen ganger kan det lønne seg å vente, men i det store og hele kommer det alltid et nytt og fancy produkt.

 

Ilshenar

Lenke til kommentar
Eller burde jeg vente på DDR3, K10/nye plattformen til intel og PCI Express 2.0?

8701035[/snapback]

- AMD K10 er rett rundt hjørnet, men bare for servere i starten. K10 kommer til hjemmemaskiner senere i år, trolig i siste kvartal.

 

- Intel og AMD er ventet å komme med PCI express v2.0 senere i år, trolig i siste kvartal.

 

- Intel har allerede kommet med DDR3-støtte, men det er foreløbig lite/ingenting å hente på ytelsen der selv om prisene er vanvittig høye. AMD kommer med støtte for DDR3 "når det gir mening" for dem. Det vil si når DDR3 har blitt langt raskere enn DDR2 og prisene ikke er noe spesielt høyere enn for DDR2. Det er usikkert når det skjer, men mye tyder på at det er snakk om ca midt i 2008.

 

Med andre ord:

 

- Vil du ikke vente til jul så kjøp en PC nå. Da må du gi slipp på alle de tre tingene du nevner. Hvis du skal overklokke så er C2D det som gir mest for pengene nå. Skal du ikke overklokke er det langt likere og det kan være en fordel å kjøpe AMD X2 fordi man kan oppgradere til K10 uten å bytte hovedkort.

 

- Vil du vente til jul så er det litt mer usikkert hva som lønner seg å kjøpe. Men det hele blir nok mye klarere når serverversjonen av K10 er lansert og testene er på nett. Det skjer trolig i månedskiftet juni/juli. Da vil du vite mer om det er verd å vente til jul for å få K10 eller kjøpe noe i sommer. Venter du til jul så får du PCI express v2.0. Men du må kompromisse: enten K10 + DDR2 eller C2D + DDR3.

 

- Vil du vente til neste sommer så får du alle tre tingene. Men det er en del usikkerhet rundt hva som er best da og når ting blir lansert.

Lenke til kommentar

Jeg hadde tenkt og satse på noe slik som dette oppsettet, men så kommer jo X38 brikkesettet rundt oktober, og prisene til intel vil synke dramatisk i juli/august en gang. Så jeg venter enda en liten stund til. Vil ikke kjøpe noe helt nytt nå siden PCI-E2 kommer og DDR3, og vil ha et hovedkort som støtter det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...