Gå til innhold

En Panoramatråd for alle! "bli med på leken"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er det noe nettbutikker som er gode/billige på fremkalling av panoramabilder?

9052249[/snapback]

Hvis noen har et svar på dette, så kom med et kortfattet svar. Vi må nemlig ikke ødelegge en slik tråd med tekniske diskusjoner. Her må kommentarene dreie seg om bildene, og selv da må de gjøres i korthet. Debatter som dette tar vi i andre deler av forumet.

Lenke til kommentar
ble ikke så veldig bra, men men

post-26538-1184238016_thumb.jpg

 

Dette er en av de vakreste kathedralene i Italia (iflg italienere). Denne er i Orvieto i Toscana.

9058665[/snapback]

 

 

Det ble en ganske spennende og anderledes bilde syns jeg - liker det kjempegodt. Har tenkt litt på å prøve ut panoramateknikken selv på en stor bygning en gang snart. Det kan kanskje virke som om du har litt mindre kontrast i denne versjonen enn "rå-versjonen" du posten litt tidligere? Jeg tror jeg ville ha forsøkt en liten runde i ps med levels og curves og evt en dæsj med hue/satuartion. Men for all del et flott bilde og god utnyttelse av panorama teknikken.

Lenke til kommentar

takk for tilbakemelding :)

Årsaken til at jeg valgte å bruke "panorama" var at plassen foran katedralen er ganske liten, slik at det ikke var mulig å ta bilde av hele fronten (kan se en del andre bilder her: http://images.google.no/images?q=orvieto%2...=1&sa=N&tab=wi)

bildet jeg la ut nå er komprimert ganske mye, sikkert derfor det virker som mindre kontrast...bildet er faktisk tatt håndholdt, så det går sikkert an å gjøre det bedre ;)

Lenke til kommentar
syns ikke det gjorde noe at bygningene på høyre side var skyggelagte. Syns bildet så veldig bra ut, og at de skyggelagte bygningene på høyre side bringer mer kontrast til resten objektene

9062746[/snapback]

 

Jeg er heller ikke sikker på om annen belysning hadde hevet bildet voldsomt, men nå som ideen er sådd skulle jeg gjerne ha sett det :p Uansett hadde jeg tatt et slikt bilde hadde det nok endt på veggen i stort format.

Lenke til kommentar
Jeg falt helt for det måkebildet, jeg. Stilig teknikk du har brukt på det. :wee:

9071878[/snapback]

 

Tusen Takk :)

Var ombord på en fiskebåt, satte kameraet i "sport"automatikk og seriebilder og fulgte måken som fløy langs båten. Mer flaks enn dyktighet at lyset var konstant der måken fløy...

 

Øystein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...