Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

20Mbps blir til ~15-16 ved 674m til sentral?


Anbefalte innlegg

Hvordan har det seg da at Stigma, og andre, syncer høyere? Vil en slik "øvre grense" være høyere om man blir satt over til fasttrack/fastpath fremfor interleaved?

 

Klager for all del ikkje over linja, men om jeg "enkelt" kan få opp mot 30% raskere linje, er dette helt klart noe jeg vil utforske.

 

untitled1kd9.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvordan har det seg da at Stigma, og andre, syncer høyere? Vil en slik "øvre grense" være høyere om man blir satt over til fasttrack/fastpath fremfor interleaved?

 

 

untitled1kd9.jpg

9211345[/snapback]

 

Jeg forklarte jo det. For å sitere meg selv:

ISP setter en øvre sync hastighet. Det er denne hastigheten modem og DSLAM prøver å oppnå under synkroniseringsprosessen (når DSL lampen står og blinker). Dette har ikke noe med kapasiteten i sentralen å gjøre. Det handler om kvaliteten på den enkelte linjen. Under synkroniseringsprosessen vil DSLAM og modem automatisk nedjustere hastigheten til signal kvaliteten for akkurat den linjen kommer på et akseptabelt nivå.

 

Edit: Som jeg også nevnt tidligere ser din linje ut til å være satt opp med en target S/N på 10dB for å sikre stabilitet. Den fører til lavere hastighet (økt sync hastgighet gir lavere S/N og når S/N blir for lav blir linjen ubrukelig). S/N verdien som kreves for å oppnå en god nok stabilitet varierer fra linje til linje. Dersom du ønsker høyere hastighet må du kontakte NGT KS for å høre om de kan forsøke å tvinge hastigheten opp (dette vil da skje på bekostning av signalkvaliteten).

 

Edit: Den øvre grensen (eller ønsket sync hastighet om du vil) er bestemt av abonnementet. Det vil ikke hjelpe å øke denne. Sier jo seg selv. Dersom en linje ikke er god nok for å klare en gitt hastighet vil den ikke bli bedre av at man prøver å oppnå en enda høyere hastighet (det vil som regel ende med akkurat samme hastighet som tidligere, eller at linjen faller helt ut).

Endret av mar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...