Gå til innhold

Bildekritikk på bilde. Skog


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg liker motivet, de linjene og fargefeltene er godt sett!

 

Men det tekniske ødelegger. Du har fått midttonene riktig eksponert, men alt for mye er overeksponert og utbrent - en ting er himmelen, men tilogmed lyngen her og der.

 

Tips til neste gang, hvis du er som meg og fotograferer med et kompaktkamera: sett det på spot-lysmåling hvis du kan og fokuser/lås lysmålingen mot noe av det LYSESTE i bildet. Eller få på en eller annen måte satt lysmålingen til å ta høyde for de lyseste flekkene og ikke bare helheten. Da vil helheten bli mørkere, ja, men det redigerer du opp på PC'en, i photoshop eller lignende, og du beholder da mye mer av motivet. Det kan tilogmed ende med å se skarpere ut - utbrente flekker gir ofte en ufokusert "feeling".

Lenke til kommentar

Litt for utbrent etter min mening, så en litt høyere lukkertid hadde gjort seg. Det skal nok mye til å eksponere både himmel og bakken riktig i ett, dog, men selv bakken ble litt for lys her.

Ellers var det mye kromatisk aberrasjon rundt grenene på trærne der de grenser mot himmelen. Jeg tror det også hadde blitt bedre med en litt mørkere eksponering.

Endret av mrbard
Lenke til kommentar

Trenger litt konstruktiv kritikk på dette bilde.

 

Likte bilde kjempemye, kult med den rødbrune gløden i trestammene. Men syns bildet heller litt til høyre. Det kan du rette opp med målestaven (i dråpedropper boksen). Utbrent himmel er nevnt. Fikses lett med selektive colors. Velg hvit i colors og juster fargene, husk en hake på metoden absolute. Kan forresten være litt lurt å bruke slik lens hood på objektivet. :thumbup:

Lenke til kommentar

Enig i mye av det Onkel lenger oppe skriver. Syns du har vært litt for hard med kontrasten, dette er med på å forsterke de utbrente partiene i skyene. Dette er et motiv med stor dynamisk omfang, mao vanskelig å ikke få utbrente partier i skyene samtidig som nedre 1/4 del av bildet skal være lys. Her kunne såkalt HDR ha kommet til stor nytte. Ved spot måling av lys som Onkel foreslår, tror jeg at nedre 1/4 del hadde blitt for mørkt og forsøk på å kompensere dette i gjennom redigering ville ha skapt for mye støy.

 

Motivet var ellers fint, fine linjer og grei komposisjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...