Gå til innhold

Blir menn diskriminert ved jobbsøk - kasse¿


Anbefalte innlegg

Jeg spør rett og slett. Blir menn diskriminert når det gjelder å søke jobber i f.eks klesbutikker og andre kasse/service jobber¿

 

Grunnen til at jeg spør er fordi jeg ser veldig mange jenter på min alder som skriver totalt ubrukelige jobbsøknader [en lite overdrivelse] og kommer alltid inn til intervju. Men jeg og mange andre menn skriver tilsvarende og bedre søknader, men kommer sjelden inn til intervju.

 

Jeg har vært inne til intervju en del ganger, og aldri har jeg gått der i fra uten å bli tilbudt en jobb. Jeg har egentlig prøvd det meste når det kommer til jobbsøknader, alt som er mulig innen rimelighetenes grenser og er ganske sikker på at selve søknaden ikke er noe problem i de fleste tilfeller.

 

Jeg har til og med vært i kontakt med enkelte sjefer og forsøkt å få tips til hva jeg kan forbedre, men alle har vært i den mening om at det meste var perfekt, og kan ikke forklare hvorfor jeg ikke blir plukket ut. Det er nettopp med tanke på at det er veldig mange kandidater jeg skriver søknadene mine, og jeg har god tro på arbeidet mitt.

 

Er det noen som har en oppfattning av at jenter for forkjørsrett i enkelte jobber¿ Det er strengt talt bare jenter i de fleste av disse jobbene jeg tenker på. Jobber som forsåvidt er dårlig betalt også.

 

Det er helt klart mange psykologiske og sosiale grunner til at arbeidsgiver skulle foretrekke jenter, så hvor blir det av kjønnskvotene nede på gulvet¿

 

Jeg håper jeg har fått helt feil oppfattning, da jeg vet at jeg selv har et stort forbedringspotensiale. Det er bedre med feil hos meg enn en slags diskriminering. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det der er sant! Har jobbet i en matbutikk i tre år nå (startet da jeg var 15) Og får av en eller annen grunn ikke jobbe i kassen, men jenter som begynner med engang går rett inn.. Irriterende! Hadde det ikke vært for at det er vanskelig å få ta i nye jobb hadde jeg slutta!

8590495[/snapback]

... en må være 18 år for å selge tobakk og alkohol, så det er kanskje ikke så rart.

Lenke til kommentar

Egentlig skrev jeg denne tråden i litt frustrasjon.

 

Jeg søkte for en stund siden på en jobb som kafemedarbeider. Noen dager senere hjalp jeg søsteren min med å søke på samme jobb, søknadene var kvalitetsmessig helt like, bare at erfaringen og CVen min er en del hakk høyere.

 

Hun ble selvfølgelig innkalt, men ikke jeg.

 

Det var selvfølgelig ikke et enkelttilfelle jeg tenkte på når jeg startet denne tråden, men man blir litt forundret når jeg ikke engang får sjangs til å vise hva jeg er god for.

 

Det er det det handler om.

 

Jeg gleder meg voldsomt til å komme ut i det seriøse arbeidslivet, hvor jeg slipper å jobbe for useriøse og late sjefer. Etter min mening så er de fleste daglige ledere i butikker - totalt talentløse og ofte skrapt på det sosiale planet. Det lover dårlig for fremtidige foretninger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...