Gå til innhold

Tips til Fotografering av motorsport


Anbefalte innlegg

Er det noen som har noen gode råd og tips til fotografering av motorsport?

Er det noe poeng i å bruke stativ?

Har planer om å ta bilder av motorsykler i aksjon på Rudskogen. Ønsker da skarpe og fine bilder. Er det noen spesielle ting jeg bør tenke på.

 

Har ikke fryktelig stor tele.

 

Vurderer å bruke EF 70-200mm f/4L USM objektivet mitt til dette.. Evt.. EF 24-105mm f/4L IS USM.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

70-200 mm vil fungere bra. Øv på panorering. Motorsportsbilder blir veldig kjedelig om motivet er helt fryst. Viktig å få fram fartsfølelsen, stemningen, action. Tenk på hvor du plasserer deg. Bilder tatt rett fram på rakstrekka blir ofte ikke så spennende. Få med kneskrap, wheelies ut av sving, etusiastiske tilskuer osv. Prøv å komme deg ned til depoet, få med deg hva som skjer utenfor banen. Mekanikere, utstyr, detaljer. Det lille jeg har prøvd å bruke panorering har jeg funnet ut at monopod er det som funker best for meg. Ikke brukt vanlig stativ, men vil nok anta at om du skal bruke det er det absolutt er best med kulehode, sånn passe strammet for å unngå hakking under bevegelsen.

Et generelt tips er å gjøre litt research, finne ut hvor de beste plassene for å ta bilder er, vite hvem av kjørerne som kjører mest aggressivt og dermed er potensielt de beste motivene. Vær tidlig ute, kom deg på plass, gjør klart utstyret og prøv deg frem under oppvarmings rundene.

Aller viktigst, søk opp nettsider med denne type bilder og få inspirasjon og finne ut hvordan du ønsker at dine bilder skal bli.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...