Gå til innhold

Estimert adoption rate for DDR3?


Anbefalte innlegg

Saa Buffalo allerede har begynt produksjonen av DDR3 ( [email protected])

 

Hvor lang tid tror dere det tar foer 50% av alle PC-er har DDR3 minnemoduler?

 

Ser jo ut som at mye av det samme som skjedde fra DDR til DDR2 vil skje fra DDR2 til DDR3. Nye minnebrikker har langt hoeyere latencies og pris :S

 

Husker noen hvor lang tid det tok foer 50% av brukerne hadde DDR2? (Fra foerste chipset som stoettet minnetypen var tilgjengelig)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette ser jeg på som en veldig bred problemstilling, med en rekke sider. Alt fra behovet til brukermassen, software og øvrig hardware til modningsprosessen, etterspørsel, pris, og hvorvidt produsentene vil "presse" forbrukerne til å skifte over.

 

 

Forrige generasjonsskifte hadde jo ikke akkurat voldsom betydning for ytelsen, og så lenge andre faktorer er noenlunde like kan man si at gevinsten av høyere båndbredde gradvis vil avta. Nå er det jo mer enn båndbredde som teller, og DDR2 har for den del gått forbi DDR1 på absolutt alle punkter, og det samme kan ventes av DDR3 (og ikke i samme grad). Det pågående kjernekappløpet er noe som kan øke kravet til båndbredde, men dette avhenger jo mye av hvor utbredt disse blir i desktop, hvorvidt brukerne virkelig utnytter kapasiteten, og utviklingen på software-siden.

 

AMD har annonsert at de vil avvente situasjonen før introduksjonen - det er rimelig sannsynlig at dagens AM2 hovedkort vil kunne fungere sammen med kommende AM3-prosessorer og DDR2. Deres prosessorer favoriserer jo også timings fremfor enorm båndbredde, så det haster på ingen måte med overgangen for deres del. Intel på sin side vil jo lansere hovedkort med støtte for DDR3 innen 2-3 måneder. Dette mener jeg er unødvendig tidlig, ikke minst mtp at FSB trolig vil hindre utnyttelsen en del, men på den andre siden er det bra at giganten bidrar til å få opp kvantumet, for det bør få en positiv effekt på både utvikling og pris. Da er det bare å håpe at vi forbrukerne får mulighet til å velge istedenfor å bli tvunget til å kjøpe nytt minne og hovedkort hvis man bare har behov for å oppgradere prosessoren.

 

Jeg leste nylig en spådom om at DDR3 er ventet å bli mainstream innen midten av 2009. Såvidt jeg husker tok det vel cirka et par år før DDR2 virkelig fikk fart på seg, og begynte å bli omtrent like utbredt som DDR1. DDR3 er forøvrig allerede i salg i Japan, til 350 USD pr GB. Så foreløpig er det ingen grunn til å stresse, nei :ermm:

Lenke til kommentar

Vanskelig å være uenig med deg :D

 

Det samme skjedde forrige gang også. Til og med noen norske nettbutikker fikk DDR2 på lager et par-tre uker før kompatible hovedkort kom på markedet. Også da var det snakk om moderat kapasitet, dårlig ytelse og stive priser. Men nå er det jo enda noen måneder før man får utnyttet minnet. Så er jo prisen helt hinsides, men noe av forklaringen er nok at dette er verdens aller første DDR3 da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...