Gå til innhold

Internett - fri meningsflyt


Anbefalte innlegg

Hvordan påvirker ulike former for kommunikasjon gjennom internett folks verdensbilde?

Gjennom internett spres voldsomme mengder med informasjon hver eneste dag. Gjennom filmer, musikk, nyhetskanaler og ikke minst forum som dette, spres også store mengder med meninger. Hvordan påvirker dette opinionen? Er vi på vei mot fullkomment demokrati der nesten alle er med og alle er engasjert? Det kan man jo håpe på, men jeg tror det er mye som står i veien for det.

 

Jeg vil hevde at mange smarte agitatorer utnytter nettet til å spre sine budskap, i skjult innpakning. I internettverdenen, vil den som lager sitt budskap mest flashy og lekkert å se på og lager de fresheste dokumentarene vinne enhver kamp mot meningsmotstandere som ikke har råd eller evne til å komme opp med tilsvarende. Derfor er internett en gavepakke til multinasjonale selskaper, i disse tider hvor det å ha en "soft profile" utad blir viktigere og viktigere. Gjennom å sikte seg inn mot barn og ungdom, kan de bli forbundet med morsomme spill og lekker grafisk fremstilling, rett og slett veldig trivelige folk. Samtidig kan de fortsette med sin barnearbeid- miljøsvineri- nullsikkerhet- og/eller underbetalte- virksomhet.

 

I tillegg til bedriftenes bevisste myke profil-satsning, tilbyr medie-samfunnet så utrolig mye stilig å ta seg til, at det er snart ingen som bryr seg lenger. For meg og er det egentlig bare et skuldertrekk, jeg har fete spill å spille når jeg har skrevet ferdig. Kan internett være kilden til en mer opplyst allmennhet, eller bare drukner vi i svada? Jeg er tilbøyelig til å mene det siste.

 

Men kan internett skape mer politisk bevisste borgere og på andre måter styrke demokratiet i fremtiden? Jeg ser ikke helt hvordan, ettersom vi underholder oss ihjel før vi rekker å sette oss ned å tenke, for å ikke å snakke om å bry oss. Kanskje har folk egentlig aldri brydd seg, men uansett synes jeg at vi i dag står foran rimelig store utfordringer, der alle må delta for at samfunnet på sikt skal overleve. Da snakker jeg først og fremst om integrering av innvandrere og miljøsaken- Dette er problemer som bare vil øke i styrke, spesielt om ikke Frp velgeren endrer sine holdninger i saken.

 

Fører internett til mer ekstremisme? Jeg vil påstå at den som drar mest nytte av internettet er den som har mest penger, slik som med andre medier som tv. Men rekrutterer ekstremistmiljøer i større grad enn de ellers ville gjort p.g.a. internett? Man vet at enkelte ekstremistmiljøer er bemidlede (andre, som vigrid savner enda en rik onkel etter vigrid.net å dømme). Spørsmålet er ikke lett å svare på, ikke engang om man satt med medlemslistene i KKK og Norske nynazister for 1986 og 2006, ettersom andre faktorer også spiller inn. Men man kan synse rundt det, det er trolig at endel ungdom kan oppsøke slike miljøer via nettet og slik oppnår en kontakt de ellers ikke ville fått. Dermed skulle man tro at kanskje tro man har flere nazzer enn før og dette blir nok forsterket av den tiltagende fremmedfrykten man ser her i landet generelt og i dessuten i enda større grad i resten av Vest-Europa. Nå påstår vel imidlertid politiet at nazzene i Norge er knust enn så lenge. Om det er riktig, kan man jo synse at at det kanskje er vanskeligere å bli en isolert dumming, i en tid når man kan sitte mutters alene på gutterommet og fremdeles snakke og lese, enten det er om Donald Duck eller kvantefysikk.

 

Er det noen andre som har gjort seg opp tanker om hvor nettets frie meningsflyt vil ta oss politisk og samfunnsmessig?

Endret av AvieN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Akkurat det med vigrit er skummelt. Førsteintrykket mitt var at de var noen hjernevaska idioter med litt vell ekstreme ambisjoner.

 

Men jeg blir skremt når jeg ser hva slags trang de har til å nå frem til barn i tidlig alder, bla. gjennom eventyr.

 

Det eneste positive jeg kan si om vigrid er at de som skriver nyhetene deres er såpass lite stimulert at de aldri kan oppnå å nå fremm til de mer interlektuelle i samfunnet.

 

Det enste vigrit oppnår er å spytte på sin egen kulturarv.

Lenke til kommentar

Det er viktig å ha en skeptisk holdning til allt av informasjon som dokumentarer og dokumenter. Å ha en sunn kildekritikk og skeptisisme kommer man lang vei med ;)

 

Det ser ut som de har litt vannskeligheter med å ta på seg hjelmene sine :!:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
post-121116-1178018518_thumb.jpg
Lenke til kommentar

På vei mot et fullkomment demokrati? Demokratiet er skapt for å gi deg og meg en illusjon om at vi er med og bestemmer. I praksis ser vi at innen politikken trenger man ikke stå til ansvar for noen verdens ting, heller ikke slett arbeid, mannen i gata får fyken for ingenting men hvis man som politiker sløser bort milliarder på tull får man en klapp på skulder`n. Vi sitter alle med det største hjernevaskingsapparatet hjemme i vår egen stue, TV`n er nemlig det og så er vi redde for internet som faktisk er tross alt et interaktivt medium...Media i Norge er tross alt kontrollert og styrt som overalt ellers i verden, internet eier de antakeligvis ikke ennå....

Lenke til kommentar

Vil ha nettsensur i Norge

http://www.dagbladet.no/dinside/2007/02/12/491719.html

 

I dag legger Datakrimutvalget fram et forslag som vil pålegge Internett-leverandører å blokkere nettsider med ulovlig innhold.

..

Det innebærer blant annet at følgende nettsteder kan bli utilgjengelige for norske brukere:

..

- Nettsider der det opphisses til hat mot offentlig myndighet, og der det framkommer diskriminerende og hatefulle ytringer.

..

 

Forum? Diskusjon.no?

Lenke til kommentar

Slå deg løs ;) Selv ser jeg ikke noe problem med at nettsider som inneholder ulovlig informasjon, evnt brukes til å diskutere f.eks fremtidige lovbrudd blir stengt. Per i dag er det vanskelig for norske myndigheter å stenge ned nettsteder som ikke fysisk ligger på norsk jord.

Lenke til kommentar

For min del håper jeg artikkelen var dårlig formulert. Dersom Datakrimutvalget faktisk står for dette skulle jeg gjerne visst hva definisjonen de hadde på hat var.

 

Fra den populære ordbok.no: :!:

 

hat hat -et (norr hatr) heftig motvilje være full av h- / bære, nære h- til en / legge en for h-

 

Edit: Det var her jeg kom over nettsensur i Norge. Vær oppmerksom på at denne siden har "heftig motvilje" til Kongeriket Norge.

 

http://nb.xiandos.info/Internett-sensur

Endret av vanedyret
Lenke til kommentar

Er det noen andre som har gjort seg opp tanker om hvor nettets frie meningsflyt vil ta oss politisk og samfunnsmessig?

 

Vekk fra fri meningsflyt. Norges største (?) samling av internettentusiaster bryr jo seg ikke om tendenser til nettsensur og trussler mot rettssikkerhet, men prøver heller å finne ut om Gud er virkelig. :D

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Forslaget om å blokkere internett sider er jo fantastisk! Er på tide at vi følger etter kina. neste nødvendige skritt er en google/Kvasir med strenge restriksjoner på søkeresultat, og kristne resultat øverst.

 

Det samme gjelder forøvrig musikk og TV også! Gjennom disse store mediene kan vi jo lære folket viktige kristne og norske verdier. Hvis vi hadde vært nok frampå med sensur/programmering av massemedia, hadde ikke folked brydd seg om sensurering av internett.

 

Fra spøk til allvor: begrenset frihet er Ikke frihet

 

for å svare på noen av spørsmålene i første post så tror jeg helt klart at internett gir økt politisk interesse, og hos personer med nok vett, økt politisk intelligens. Vi kan ikke sensurere nettet bare fordi et fåtall ikke klarer å vurdere kilder. Kanskje heller legge ansvar i hendene på foreldre/etc til å lære sine barn å vurdere en kilde

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...