Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc`n låser seg i tide og utide


Anbefalte innlegg

hei, har problem med at pcèn noen ganger låser seg helt. (i windows) dvs at alt er helt låst, eller jeg kan bevege på musa men ikke klikke på noen ikoner.. og gjennomgående er at lampa for hd`n står å lyser infernalsk, som om hd`n har hengt seg opp eller noe.

 

trodde først at det kunne være varme, men hd`n er aldri over 42-43 grader, og det kan like gjerne skje med det samme jeg har starta maskina, fyrt opp firefox og lest et par linjer på vg, eller etter en hel dag (det kan faktisk gå en uke eller 2 uten at det skjer i det hele tatt).. det har aldri skjedd mens jeg sitter og spiller.. eller på en eller annen måte prøver å stresse maskina for å se om jeg får den til å kræsje/låse seg.. har kjørt memtest, prime95, 3dmark03-05-06 flere ganger på rad.. klarer bare ikke å finne ut av om det er en hardware feil, eller en driverfeil.

 

kan nevne at når det låser seg og jeg resetter maskina, så kommer jeg meg alltid inn i windows, men det låser seg som regel hvis jeg prøver å trykke/starte noe.. og hd lampa henger seg.. som om hd`n jobber for fullt men ingenting skjer. da kan jeg egentlig likegodt bare skru av hele pc`n og vente en stund (halvtime/time?.. blir som regel så eitrende sinna at jeg ikke prøver å fyre opp igjen på en stund, hehe) før jeg prøver å fyre opp igjen, og da virker alt tilsynelatende som ingenting har skjedd. :hmm:

 

har oppdatert skjermdrivere, det jeg har funnet av ATI system drivere og oppdatert bios, lydkort, lan osv.

 

maskina består av:

 

PSU: OCZ (eller hva det nå heter, hehe) 520w modstream

Hovedkort: MSI K9a platinum AM2 x3200 crossfire

Cpu: amd athlon 64 4800+ X2 2,5ghz 65nm

Minne: 2x 1gb GeiL 667mhz Value Ram

Skjermkort: Sapphire ATI x1900pro Ultimate 256mb osv

Hd: 250gb sata2 samsung disk som OS disk, og en 120gb sata disk som backup

+ en ekstern 500gb disk, printer osv osv..

 

programmer som kjører konstant er:

Outpost pro firewall 4.0

AVG 7.5 professional antivirus

daemon tools

wd button manager

realtek hd audio manager

 

andre program som er i bruk er system mechanic 7.0, perfect disk 8.0, window washer, firefox, thunderbird..

 

den siste gangen det låste seg var ved et spywaresøk med outpost.. gangen før der igjen hadde jeg nesten akkurat starta maskina for å føre over noen bilder fra kameraet da det hang seg halveis i overføringen fra kamera nr 2.. :roll:

 

Windows (som btw er xp) pluss alle andre program/spill som er innstallert på maskina er orginal software som er kjøpt og betalt for, med tilhørende cd`r eller lastet ned fra hjemmesiden til respektive program, så det er nok (desverre? lol) ikke noe pirat ¤#"%¤"# som lager krøll. spyware skal også være rimelig fraværende

 

all hjelp fra kloke hoder tas imot med stor entusiasme :w00t:

Endret av ChainDoG
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har nå prøvd å kjøre spyware scan og antivirus scan, med det resultat at maskina låser seg hver gang.. prøvd å sette i gang checkdisk som har stoppa på 24% og stått der og tygd i det uendelige..

 

innstalerte vista rc1 på den andre hd`n i maskina og prøvde å kjøre virus scan og spyware scan.. fant ingenting, men maskina låste seg heller ikke.. kan jeg konkludere med at det er hd`n med XP som er i ferd med å takke for seg?

 

system mechanic har ved et par anledninger vist at det har vært en feil på hd`n som den ikke klarte å fikse, men så har den "blitt borte" igjen, så jeg har bare tenkt at det er programmet som tuller, men begynner nå å ane ugler i mosen :(

 

maskina har iallefall stått nå og scannet og kjørt div program i 6 timer uten å hikke en eneste gang

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...