Gå til innhold

Hunden er redd for nesten alt ute! Hva gjør jeg?


Anbefalte innlegg

Hunden min Bounty er en Border Collie på litt over 1 år og ofte når han hører en lyd av feks en motorsykkel, ser en moped eller ser et hus som,han syns er skummelt så blir han redd.

Da gjømmer han halen mellom bena for å så trekke meg hele veien hjemmover igjen eller hvor han da har tenkt seg.

Han blir helt i sin egen verden og registrerer ikke en d*itt av hva jeg sier. Har ikke lyst å bruke ting som strupebånd og diverse for han kommer til å trekke uansett.

 

Når han ikke er redd går han fint i bånd.

Bounty er inteligent og veldig skvetten.

 

Setter jeg meg ned ved siden av han for å roe han ned så blir han rolig i noen sekunder men når vi begynner å gå så er det på'n igjenn med trekking.

 

Hva kan jeg gjøre nå da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Border Collie er vel i utgangspunktet en veldig krevende hund. se: http://www.canis.no/oppdretter/rasepres.php?raseid=8

Kanskje hunden er for lite ute,så den ikke har blitt helt kjent med"utelivet"?

Har du vært på valpekurs og dressur?.

Hvis ikke ville jeg tatt kontakt med noen proffesjonelle,en kan få privat timer flere steder.

Til og med vår noe rastløse Labrador ble totalt forandret etter et weekend-kurs(men der ble det brukt strupe bånd,noe vi ikke har brukt i ettertid)

Lenke til kommentar

Å endre type halsbånd vil ikke hjelpe på redselen, det vil kun fjerne symptomene på hva den er redd for.

 

Hunden din er bare ett år gammel, og mange hunder kommer i denne perioden i nok en "spøkelsesfase". Er den godt sosialisert og miljøtrent? Dersom den er det, er det bare å ta det med ro i denne perioden og kanskje unngå de mest skvetne situasjonene, gå tur i skogen i fred og ro, og gå gradvis tilbake til en mer trafikert turrutine.

 

Border collie er hundeverdenens arbeidsnarkoman, og veldig mange ser på dem som automatisk lydige hunder. Jeg vet ikke hva slags grunnlag du hadde for å skaffe seg en BC, men det er en hund som krever mye på mange områder. De skal ikke slites ut så de ligger som slakt, og de skal heller ikke understimuleres. Det er en balansegang man som eier må se an, det må man jo på alle raser. Men kanskje være litt ekstra forsiktig med BC i og med at den så lett kan få uvaner. At den lærer lett betyr ikke at den ikke lærer negative ting lett også ;)

Bruker du hunden din til noe? Dette er jo mestergjeteren av alle hunder, en hund som tilbyr deg gratis kontakt og gjerne jobber for en simpel belønning.

 

Jeg ville ikke satt meg ned når han skvetter. Han blir redd, og han får trøst av deg. Hva forteller du hunden når du trøster den fordi den ble redd? Jo, du bekrefter redselen, dette VAR faktisk litt skummelt og farlig siden også eieren min prøver å trøste meg for det. Det beste du kan gjøre, er å forholde deg rolig og late som ingenting, så godt du kan.

 

Kontakttrening kan også være en idè å begynne med, om du ikke driver med det allerede. Bare kom til å tenke på det siden du sier at han blokkerer deg når han blir skremt. Tren med gode godbiter, belønn for kontakt. Så tar du med deg godbitene på tur og trener på at han skal holde kontakten med deg, uansett hvor du går. I begynnelsen starter du selvfølgelig bare på enkle steder før du utvider områdene til mer trafikk, stå ved siden av den dritskumle søppelkassen o.l. Gradvis er stikkordet!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...