Gå til innhold

Teknologi, UIO vs NTNU


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Påstandene om at UiO er best på grunnforskning og NTNU best på anvendelser er altfor unyanserte, og jeg tipper det er mange av dere som har skrevet dette som har fint lite grunnlag for å uttale dere. Er siv.ing. fra NTNU og holder på med doktograd på grunnleggende materialegenskaper. Må bare få påpeke at selv om diplomoppgaven på siv.ing. er 30 poeng så har du et 22.5 poengs prosjektarbeide høsten i 5. klasse. I de fleste tilfeller kan du selv velge om du vil fortsette på dette prosjektarbeidet på diplomen, eller om du vil gjøre noe helt annet. Disse 22.5 studiepoengene er de klart tyngste jeg har hatt, og prosjekt + diplom på siv.ing. står på ingen måte tilbake for en masteroppgave på realfag.

 

Å si bombastisk at UiO er forskerrettet og NTNU er næringslivsrettet er en forenkling som ikke engang er en tabloidavis verdig.

Lenke til kommentar
At man har fokus som er mest rettet mot forskning eller næringsliv betyr ikke at man har tunnelsyn.

8572573[/snapback]

 

Jepp, det var jeg prøvde å si, selv om jeg ikke klarte å uttrykke det like presist. Både UiO og NTNU er så store at de selvsagt har alt fra grunnforskning til svært praktisk rettet forskning finansiert av privat næringsliv.

 

En student har mye større valgfrihet ved så store universiteter enn man skulle tro ut fra mye av det som har blitt postet her.

Lenke til kommentar

Jeg er enig i at man har gode muligheter til å drive med forskning selv om man går realfag eller siving og at skillet til tider kan vaskes ut. Men forskjellen på realfag og teknologi finnes absolutt, og er noe man bør ta hensyn til når man skal velge å gå realfag eller siving...

 

Når man tar en bachelor+master så kan man først skreddersy bachelorgraden for så å spesialisere seg til mastergraden på 60 studiepoeng. Dermed vil man ofte i en mye tidligere fase rette seg mot hovedoppgaven. En kamerat går siste året bachelor og har allerede begynt å ta emner med tanke på mastergraden. På siving er det mye mer obligatoriske emner, man har mer klassefølelse og utsetter vanligvis spesialiseringsvalgene (jeg går selv siv.ing på ås).

 

Når det gjelder store universiteter sier det seg selv at det er mange valgmuligheter, men dersom man har spesielle interesser kan det være en ide å sjekke om det finnes oppegående forskningsgrupper innen emnet ved universitetet. Med en bachelor fra UIO vil du forresten kunne søke deg inn på masterutdanninger hvor som helst i verden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...