Gå til innhold

Gibson '59 '60 profil - hva er forskjellen?


Speedy501

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hehe...det kan jeg skjønne.

 

Tenkte jeg skulle kjøpe via web.

Å gå på Hagstrøm i Bergen å få hjelp, er som om å vinne i lotto. Har faktisk vært nedom i butikken 2 ganger!! Og ikke kan jeg spille heller!

 

Dette skal være en gave til en gutt som lærer seg å spille gitar. Han spiller på en akustisk gitar idag....men har veldig lyst på el-gitar. Og i stedet for å kjøpe noe billig, så vil jeg ha en skikkelig gitar han kan leve lenge med.

 

Kan jo hende jeg får lyst å ta noen grep selv med tiden....

 

Budsjettet mitt er ca 15k.... vil ikke over det....

 

Planen var en pent brukt Gibson Les Paul Standard, og siden det er to typer hals til en del modeller, så lurer jeg altså på hvor stor forskjell det er.

 

Derfor mine spørsmål :-)

 

Speedy

Lenke til kommentar

Oi, i helsike!

Trur ikkje han hadde merka serleg forskjell på ein Gibson og Epiphone Standard for å seie det slik. Er du sikkert på at det er ein slik gitar guten har lyst på? Det beste er istaden for å gi gitaren til han uprøvd å love han ein gitar for så å ta han med på prøverunde etterpå slik at han kan plukke ut ein sjølv.

 

Men du nemner ikkje alder. Hvis han er liten og har små hender trur eg ikkje Gibson sine halsar er optimale.

Lenke til kommentar

Hehe...

 

Takk for svar...

Vel poden e 12 ;-)

Tanken var at den første gitaren er den han vil spille best på....

Så istedet for å komme 16 og vil ha bedre ditt og datt og selge ting til halv pris.....

 

Så gjøre jeg det enkelt.

Men med andre ord....en '60 hals er å foretrekke for han da?

Lenke til kommentar

Mest sansynleg, ja.

Men uansett så tykkjer eg det blir litt dumt å gå til innkjøp av high-end saker med ein gong. Hvis ein startar i det små lærer ein seg å setje pris på skikkeleg utstyr etter kvart og ikkje tek det for gitt. (Har sjølv spelt i 9 år og er snart klar for å setje føtene inn i Les Paul R8-land. =P ) Men for all del, er du innstilt på å kjøpe så dyr gitar til poden, så skal eg ikkje hindre deg. :) Men uansett MÅ du vere sikkert på at han likar gitaren før du kjøper.

Har du forresten tenkt på amp?

Lenke til kommentar

Hvis du skal kjøpe ein så fin gitar bør/må den komplimenterast med ein skikkeleg amp. Hvis totalbudjettet ditt er på 15000 ville eg ha vurdert å gå litt ned på gitar og litt opp på amp. Fullblods røramp til Gibson er eit must, gjerne med så lite watt som mogeleg då røyrampar lèt best når dei er skrudd opp.

 

Edit: Den øvre halvdelen av Epiphone går ikkje under kategorien billeg. Og for ein gitarist som fortsatt er i opplæringsstadiet vil ein Epi låte heilt likt som ein Gibson. Lyden ligg så vel i fingrane som i gitaren og det er vel Slash i GnR eit stjerneeksempel på.

 

Mitt tips: Ta ein kikk på Epi LP Custom og ein Peavey røyrforsterkar. Flott rockepakke som kjem til å holde i mange år. ;)

Endret av KimNK
Lenke til kommentar

Beklagar, men det er heilt feil tankegang. Ein får ikkje ein billeg forsterkar til å låte bra sjølv om ein har ein aldri så bra gitar. Det er noko som heiter å matche komponentar og ein slik gitar matchar ikkje til nokon av dei to. Dei der kjem til å låte klin likt uansett om du køyrer ein Gibson til 30.000,- eller ein Epiphone til 5000,- gjennom dei.

 

Peavey Valveking er ein fin amp, men fortsatt på langt nær god nok til å få fullt utbytte av ein Standard. Ein Marshall DSL 401 kunne kanskje ha gjort jobben, men den blir igjen kanskje litt dyr.

 

Kan anbefale å ha litt is i magen, så kan du kanskje få ein Classic til 9.000,- så har du 6.000,- å bruke på amp.

Endret av KimNK
Lenke til kommentar

Hmmmmmmmm

 

Vel, uansett så er jo gitaren i boks.

En forsterker er gjerne lettere å bytte ut når finansene er der...og behovet. Poenget mitt var å finne en gitar han venner seg til, og slipper å bytte om noen år.

 

En forsterker til mer enn 4k er ikke aktuelt nå!

 

Skal ikke være lett :-)

 

ANg. Classic.....Vet du noe jeg ikke vet? ;-)

Endret av Speedy501
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...