Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor sin ADSL-tjeneste overvåker deg


Anbefalte innlegg

Er det noen som har forsøkt å gå inn på http://www.online.no/? Da har dere kanskje også lagt merke til at det dukker opp en JVM nede i "System Tray" med en gang dere går inn på siden? Den er der så lenge browser-vinduet er oppe. (Tror dette kun gjelder IE. Opplever iallefall ikke at dette skjer når jeg bruker Opera.) Og den sender informasjon til http://www.redsheriff.com (tror jeg). Og hva driver de med? De forsøker å kartlegge internett-bruken... Hmmm... Nå har jo strengt tatt Telenor også muligheten til å kartlegge alle SINE brukere ved å se på trafikk-logger, men med dette får de jo også logget alle andre brukere (f.eks. NGT/UPC/BBF/etc.) som er innom http://www.oline.no.

 

Er det noen som vet nøyaktig hvilken informasjon som samles inn? Og hva den er tenkt brukt til?

 

 

-DaffyD

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker Norton Internet Security 2003 og blokkerer cookies. Kan ikke se at det dukker opp noe slikt her. Nå fungerer også online.no med "kjeksblokkering" før hadde den en tendens til at navigasjonsknapper osv. ble borte når jeg pekte på dem med musa.

 

Edit: tyrkleif

 

[ Denne Melding var redigert av: aron på 2002-12-21 14:14 ]

Lenke til kommentar

Kommer opp hver gang jeg går på http://www.online.no/ med IE. Og du ser det ved at det dukker opp en liten kaffe-kopp i System Tray. (Nede til høyre, rett ved siden av klokka) Dobbeltklikker du på den kommer det opp et vindu med tittel "Java Console" hvor det da står diverse. Når du klikker rundt på linker etc. så skriver den ut følgende tekst av og til:

 

----------- RedSheriff Measurement -----------

Privacy: http://www.redsheriff.com/privacy.htm

Record Sent

----------- RedSheriff Measurement -----------

Privacy: http://www.redsheriff.com/privacy.htm

 

Jeg syns dette er litt mistenkelig...

Lenke til kommentar

Sitat fra http://www.redsheriff.com :

 

"Type of Information Collected

 

When visiting a RedSheriff Client Web site, general information that will not personally identify you may be collected. Types of information include data about pages visited, duration of page view, location previous to accessing the RedSheriff Client Web site, navigational habits of users along with details on browser (including Internet Protocol 'IP' addresses or browser configurations) and operating systems. This information alone does not identify an individual and will not be combined with information that can trace back to a specific individual. Instead, it provides statistics that are used to analyze and improve RedSheriff Client Web sites. Through this "Aggregate Statistical Data," insight and a greater understanding of how people respond to RedSheriff Client Web sites can be gained while concealing all personally identifiable or sensitive data."

Lenke til kommentar

Om de samler på den informasjonen så betyr det, uansett hva de måtte si av annet tull, at de f.eks. kan koble http://www.moreporn.com til din ip-adresse. Og om du noen sinne har logget deg inn på en web-site vha en GET-request (ja, mange bruker dem fortsatt) så har de plutselig brukernavn og passord også. Med den informasjonen de samler har de VELDIG mye som kan brukes til å bestemme din ID og dine surfevaner. Da hjelper det ikke at de sier at informajsonen de samler ikke skal kryss-kobles ++ Stoler vi virkelig på selskap som sier slikt? jeg gjør iallefall ikke det!

Lenke til kommentar

Dette forteller meg at jeg skal fortsette å bruke NIS eller lignende. Her har jeg kontroll med cookies, javaplets, activex, og reklamebanner. Et godt antivirusprogram og muliget for å sette opp sperrer for hva nyskjerrige barn kan gjøre.

 

Ikke minst: Full kontroll med hva som prøver å koble seg til mine maskiner utenifra...

 

Skaff dere et slikt program! Ikke nødvendig vis Norton, det finnes mange andre bra, også gratis.

 

Norton Internett security 2003, 1 års lisens: Fullversjon Kr. 599,- oppgradering Kr. 399,- på Computrercity. Programmet er nå på norsk og god mnual på norsk følger med. Ingen lange koder å taste inn ved innstalasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...